Bent Fabricius-Bjerre var i generationer en af Danmarks største komponister. Han var blandt andet manden bag temaerne til Olsen Banden og Matador. Han gik bort i sommeren 2020, og blev 95 år. Nu bliver han hyldet på Frederiksberg, hvor Bent Fabricius-Bjerre blev født.

Forslaget om at navngive en plads efter Bent Fabricius-Bjerre blev behandlet på et møde i Magistraten mandag aften. Det var Jan E. Jørgensen, (V) der stod bag forslaget.

Han sagde umildbart efter til TV2 Lorry: 

“Der bliver navngivet en plads efter Bent Fabricius-Bjerre på Frederiksberg, men hvor eller hvornår, det har vi ikke besluttet. Jeg vil allerhelst have, at vi opkalder pladsen bag Frederiksberg Centret efter Bent Fabricius-Bjerre. Det skyldes, at der er højtalere nede i jorden, så vil de jo kunne spille hans numre engang imellem”

Det har længe været et ønske i kommunen og i følge TV2 Lorry prøvede man allerede i august 2020 at reservere navnet i Danmarks adresseregister. Men navnet var reserveret til Københavns Kommune. Men nu har Frederiksberg altså fået godkendt indstillingen om at navngive en plads efter Bent Fabricius-Bjerre. Det krævede at Vejnavnenævnet i København godkendte, at reservationen blev videregivet til Frederiksberg Kommune.Læs mere om Bent Fabricius-Bjerre og få vores 5 favoritcitater her.


"At leve i harmoni med sine omgivelser. Jeg er rimelig positiv og går ikke og ærgrer mig over ting. Sådan har det altid været, så det er ikke noget, jeg filosofisk har arbejdet mig frem til.”


Hvorfor dontt.dk?

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.

Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.