Der har været summen i krogene, og når man har besøgt kontorgangene i PARKEN, så er man altid blevet mødt imødekommende på ideerne omkring et kvindehold i F.C. København (med det ambitionsniveau som følger med).

Nu ser det omsider ud til, at planerne gøres konkrete.

Det fortæller Jacob Lauesen, direktør i F.C. København til Politiken:

“Da F.C. København blev grundlagt, var ambitionen at samle byen og tage den ud i Europa. Her 30 år senere starter vi forfra. Nu er tiden kommet til, at vi skal gøre det igen, men denne gang for piger og kvinder. Det er ikke sådan, at vi melder en færdig plan ud nu. Den findes slet ikke. Vi ønsker at skabe et bæredygtigt fundament for et kvindehold i København. Den model skal vi ud og arbejde på nu, og der er mange veje at gå.” 

"Når du spiller fodbold i en skolegård i København, skal du kunne drømme om at spille på nationalstadionet."

Jacob Lauesen

Jacob Lauesen

Nyt stadion?

Selvom det kun er de første linjer, som er blevet skrevet omkring det nye kvindehold i København, så spekuleres der allerede, om hvor de skal spille henne? På spørgsmålet svarer FCKs visionære direktør:

“Når du spiller fodbold i en skolegård i København, skal du kunne drømme om at spille på nationalstadionet med løven på brystet. Det er det tilbud, vi skal levere i København.”

Jacob Lausens kollega, Sune Smith-Nielsen, som er talentdirektør supplerer og åbner endda op for endnu en nyhed:

“Parkens kapacitet er for stor til, at klubbens kvindehold vil kunne bruge stadionet som fast hjemmebane. Og plænen tåler desuden ikke yderligere kampe end dem, der i forvejen spilles. Derfor skal klubben på jagt efter et passende stadion til det kommende kvindehold. Måske skal vi ud og lave et helt nyt kvindestadion«, siger Sune Smith-Nielsen og tilføjer: “Vi skal opbygge noget, der hænger sammen. Det handler om, at holdet skal have et sted at træne og et sted at spille kampe. Infrastruktur er en vigtig del af en sportslig model, og det skal vi også kigge på i det her projekt.” 

dontt.dk vil løbende følge med i processen om et kvindehold i F.C. København regi.

Læs vores interview med Pernille Harder, som vi besøgte i London.
“Selvfølgelig burde F.C. København have et kvindehold allerede nu.”

Pernille Harder

Tilmeld gratis

Continued….

Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her.
En ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration.