Hvad skal du stemme d. 1 juni? Hvad handler forbeholdet egentligt om? Frem mod valget sætter dontt.dk fokus på præcis det og intet andet i en serie, som kan og vil klæde dig bedre på.

Vi har spurgt 4 kloge mennesker om de samme 4 spørgsmål. 2 der siger ja, og 2 der siger nej. I første afsnit snakkede vi med “ja-siger” Marianne Lynghøj. Det kan du læse her. 

Her kan du møde Cecilie Winther Kristensen, som er et af Dansk Folkepartis politiske håb.

Til daglig er hun næstformand i DF ungdom, 1. suppleant i Københavns Borgerrepræsentation og ansat i den digitale stab i Dansk Folkeparti.

Du anbefaler et “ja”. Kan du give 3 gode grunde til “hvorfor”?

1. “EU skal ikke have mere magt og flere penge!”

2. “Danmark vil stå stærkest i NATO sammen med USA, Storbritannien og Canada.”

3. “Bliver forsvarsforbeholdet fjernet, kan vi risikere, at vores danske soldater bliver sendt i krig i Afrika.”

Hvad vil der ske, hvis vi får et “ja”?

“Danmark skal betale flere penge til EU. Og hvor meget har vi egentlig at skulle have sagt i EU. Ikke meget! Jeg mener, at vi skal bruge pengene på Danmark. F.eks. mangler vi pædagoger og varme hænder i sundhedssektoren. Psykiatrien mangler også mange penge! Udover penge kommer EU også til at bestemme, hvor vi skal have vores militær! Det skal vi selv være herre over. Danske soldater kan risikere at blive sendt i krig i Afrika.”


"EU skal ikke have mere magt og flere penge!"


Læs op på Nato!

Hvad tror du vil afgøre valget? 

“Jeg tror, at det er meget afgørende, hvordan ja-partierne udtaler sig. De får virkelig forvirret den almindelige dansker. Også udformningen af spørgsmålet på stemmesedlen er afgørende.”

Der kan være mange, som er i tvivl, eller måske ikke har sat sig rigtigt ind i den kommende folkeafstemning. Hvor ville du søge information, hvis du som borger stod med den udfordring? 

“Stemnej.eu

Jeg ville gå på google og læse op om NATO og derefter undersøge, hvor meget EU egentlig bestemmer over os. Der er en grund til, at vi er medlem af NATO, og det skal forblive sådan. Derudover giver det meget viden at møde op til debatter, hvor man kan høre både ja- og nej-partierne debattere.”

Hvordan ser din egen “valgkamp” ud? Bruger du meget tid på det? 

“Jeg arbejder hos DF og er næstformand i DF lokalforening i KBH. Derfor er jeg meget aktiv under valgkampen. For mig er det meget vigtigt, at vi får oplyst danskerne om, hvor vigtigt det er at bevare forsvarsforbeholdet. Bliver forsvarsforbeholdet afskaffet, kan vi aldrig få det tilbage igen,” slutter Cecilie Winther Kristensen. Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.