Thomas Delaney er tilbage i PARKEN, når F.C. København igen spiller Champions League på hjemmebane. Desværre er det i Sevilla trøjen og ikke den hvide FCK-trøje, som københavnerne drømmer om.

Der er næppe nogen tvivl om, at Delaney får en varm og hjertelig velkomst fra FCK-fansene. Men den store kærlighed er gengældt. Det fortæller Thomas Delaney i et stort interview, som vi har fået mulighed for at bringe her. Det er lavet i Spanien af Sevillas presseafdeling et par dage før afrejse til København.


Delaney

Se hele interviewet


Sagt om Delaney

Ståle Solbakken:

“Han er den mentalt stærkeste spiller, jeg har arbejdet med. Han viste det, da han sad på bænken, men bed tænderne sammen og arbejdede videre for at forbedre det, han ikke var så god til. Han kan tåle rigtig meget modgang.”

Henrik Jensen, svigerfar:

“Der er stor forskel på, når han går ind over kridtstregen, og når han er uden for banen. Der er ikke nogen, der ikke bryder sig om Thomas. Han er flink og rar og ydmyg. En god fyr”

Thomas Delaney om “positiv arrogance i FCK”: (Fortalt til Kasper Stenbech)

“Selvfølgelig er der noget om, at vi i FCK har været arrogante. I Dansk sammenhæng er FCK arrogant. Vi arbejdede faktisk også med at være det, vi kaldte positiv arrogante. FCK har en sportspsykolog tilknyttet, og det handlede meget om kropssprog og kommunikation. Om hvordan man træner bedre, og hvordan man får de andre med på vognen uden først at holde et møde med 25 mennesker. Hvordan man sætter tonen i kampene. Det handler også om at sætte tonen i medierne.

Det er det, jeg har lært mest i FCK og brugt mest i min egen karriere – det der med at sige tingene, som de er. Det kan du tillade dig, hvis du er god nok. Man skal udvise, at man synes, at man er god.”

Talentchef:  Delaney er noget særligt for FCK

Når F.C. Københavns talentdirektør, Sune Smith Nielsen, skal pege på den bedste spiller, som F.C. København har udviklet er han ikke i tvivl. Det er Thomas Delaney.

Sune siger:

– Vi lever af at uddanne fremtidens professionelle fodboldspillere, og det er enormt motiverende at gå forbi et Europakort med spillere i udlandet, som spiller i top fem-ligaer og i Champions League. Vi skal stræbe efter, at der om 10 år er et helt hold af Thomas Delaney’er.

– Vi er selvfølgelig meget stolte af Thomas Delaney. Vi undrede os over, at Borussia Dortmund ikke købte ham direkte af os. Da han havde været et halvt år i Werder Bremen, var hele deres akademi på besøg hos os for at høre mere om, hvordan vi havde formået at udvikle så stærk en spiller.

– Så Delaney er selvfølgelig noget helt særligt i FC København, slutter Sune Smith-Nielsen.

Du kan læse hele den artikel her.

Thomas Delaney som drengespiller i KB

Delaneys debut på dontt.dk

 I 2013 skrev Thomas Delaney i disse spalter om sin debut for FCK.

 “Det var en kæmpe drengedrøm der gik i opfyldelse, tænk at spille for byens hold med så mange tilskuere. Det var dog en langt større opgave end jeg nogensinde havde forestillet mig.”

Læs/genlæs her! 


Creators

En ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.
Tilmeld gratis her.