Othania Invest er netop kåret som nr 1 ud af 134 fonde af Morningstar med et afkast på over 67 pct. på fem år. Ingen andre fonde med aktier og obligationer, som er tilgængelige for danske investorer, har leveret så flot et afkast i en femårig periode.

I følge finans.dk har man med et afkast på 67,82 pct. i perioden overhaler Othania store globale fonde som UBS og Schroders med armslængder. UBS fik et afkast på 30,23 pct., mens investorer i Schroders bedste fond høstede et afkast på 30,9 pct. i kategorien Balanceret – EUR Fleksibel Allokering Global, der er fonde med et miks af aktier og obligationer, som der kan skrues op og ned for.

Investeringsdirektør i Othania Vincent Dilling-Larsen fortæller her:

”Selvfølgelig er det fantastisk, at vi ligger nummer et. Men det vigtigste er, at vi har været i stand til kontinuerligt at levere gode afkast. Det er jo ikke bare en kort periode – men fem år i træk. Det handler hele tiden om at performe, og det er ekstremt vigtigt for os, at vi viser, at vi kan blive ved med det.”

Virksomheden Othania er en dansk kapitalforvalter. De styrer investeringerne i aktier og obligationer i 2 investeringsforeninger, hvor private og formuende kunder kan investere fra 100 kr. og opefter.

Den typiske kunde har valgt selv at investere i aktier og obligationer, men mangler hjælp til løbende at justere risikoen op (og få mere i afkast) eller justere risikoen ned (og beskytte sin formue).

Othanias investeringsmodel er blevet blåstemplet af det det globale og førende uafhængige analysehus for investeringsforeninger, Morningstar – hvor de har opnået den højeste rating med 5 stjerner for deres totale såvel som risikojusterede afkast over de seneste 3 år.

Othania Invest veksler mellem at investere i de to amerikanske indeks SP500 og SP400 og obligationer ud fra en investeringsmodel, der har en indbygget alarm, der ud fra nøgletal og økonomiske faktorer, en gang om måneden fortæller, hvor pengene skal investeres.

”Det er 100 pct. systematisk. Den 1. februar i år gik vi fra SP500 til SP400, dermed undgik vi de smæk, som de tunge amerikanske tech-selskaber fik i slutningen af februar.” siger Vincent Dilling-Larsen. Hvis investeringsmodellen melder om stigende inflation, går den typisk fra SP500 til de mellemstore selskaber i SP400, der i højere grad er påvirket af indenlandsk vækst.

OM:

Om Othania Invest:

“Othania Invest blev stiftet den 31. marts 2016, siden har fonden kontinuerligt ligget blandt de 10 bedste fonde både målt på afkast og risiko. Fonden har i alt modtaget 25 ratings af Morningstar, og ud af dem er de 24 femstjernet.

Det er de to brødre Christian Mørup-Larsen og Vincent Dilling-Larsen, der i dag er 31 og 33 år, der står bag Othania. Fonden havde i 2016 en startkapital på 2,2 mio. kr. skudt ind af venner og familie, i dag forvalter Othania samlet set 350 mio. kr. for 600 kunder. Målet er at nå en milliard kroner ved udgangen af 2022.”

MERE OM OTHANIA:

Vi har fulgt Othania fra start. I dette interview fra sidste år.

Kom tæt på brødrene bag her. 

Vincent Dilling-Larsen (tv) & Christian Mørup-Larsen (th)

"Det er en fordel for os, at vi nu har været i markedet i over 4 år. Man kan godt komme med et godt produkt fra start i den finansielle branche, men det er først efter nogle år, at vi kan bevise, hvor gode vi er"

CHRISTIAN MØRUP-LARSEN

"Vi har samme fokus som fra start, men vi er meget mere professionaliseret og automatiseret i vores tilgang"

VINCENT DILLING-LARSEN