Artikel opdateres løbende

I dag kom det frem, at Arbejdernes Landsbank har trukket sig som sponsor for landsholdet i fodbold. Ifølge banken selv skyldes det de nuværende regler i kviklånsloven og ikke kritik af VM i Qatar. Men i følge Weekendavisens oplysninger skyldes det en dyb bekymring ved udsigten til at skulle optræde som hovedsponsor for Danmark ved slutrunden i Qatar pga. de forhold som migrantarbejdere har haft og har.

I følge artikel her viser undersøgelser fra både Amnesty International og Human Rights Watch har kastet et særdeles kritisk lys over de forhold, som de mange gæstearbejdere, der blandt andet er med til at de store anlægsprojekter op til VM arbejder under.

For nylig regnede den britiske avis The Guardian sig frem til, at mindst 6500 migrantarbejdere er døde i Qatar, siden landet blev tildelt slutrunden i 2010.

Carlsberg støtter op

Nu blander en anden af DBUs store sponsorer sig. Carlsbergs Vice President, Global Corporate Affairs, Christian Wulff Søndergaard siger således til markedsforing.dk:

“Vi har været partnere med landsholdet og DBU i 43 år, og det er et samarbejde, vi er rigtig glade for. Vi sponserer holdet og ikke slutrunderne. Lige nu er vores fokus på at støtte landsholdet til EM på hjemmebane her til sommer. Vi tager bankens beslutning til efterretning og noterer os, at det er på baggrund af kviklånssagen, men ellers har vi ikke yderligere kommentarer, siger han til Markedsføring kort efter, at Arbejdernes Landsbank bekræftede sponsor-stoppet.”

Vi er i gang med at indhente reaktioner fra DBUs andre partnere. 

Christian Wulff Søndergaard, Carlsberg