Det danske tøjmærke Son of a Tailor har fået tilført 35 mio. i ny kapital. Pengene kommer blandt andet fra den svenske kapitalfond eEquity, der står for de 18 mio. Vækstfonden har givet lånebevilling på de sidste 17 mio. Det betyder, at selskabet samlet har fået tilført 47 millioner kr. siden sommer. De sidste 12 mio. kr. er kommet fra den eksisterende investorkreds, som blandt andet tæller Anders Holch Povlsen ( Bestseller ) og Lego-kongen Kjeld Kirk Kristiansen som medejere

Det glæder selvfølgelig stifter og direktør Jess Fleischer. Til finans.dk siger han:

“Jeg er mega glad. Det er en stor milesten for virksomheden, og det er ikke hver dag at danske e-commerce virksomheder får så stor en kapitalindsprøjtning. Lige vores branche plejer pengene at sidde lidt mere konservativt, så det er en mega stor anderkendelse af det, vi har lavet og potentialet i vores måde at gøre tingene på.”

I følge Jess Fleischer skal den svenske kapitalfond eEquity udover pengene hjælpe med at styrke brandingen udadtil. Det betyder blandt andet, at tidligere marketingdirektør for Uniqlo og H&M Jörgen Andersson er indtrådt i bestyrelsen for det danske herretøjsmærke. En herre Jess Fleischer ifølge finans, betegner som “en stor kanon inden for fashion og branding”.

Corona har været en rutchetur

Jess Fleischer fortæller:

“Da coronaen ramte, og statsministeren lukkede ned, dykkede salget et par uger, og var nede 30-40 pct. Jeg nåede at udtale mig til Berlingske om det, hvilket ser lidt fjollet ud i dag. Men i løbet af april kom kunderne bare tilbage med fornyet styrke. Kunderne kom faktisk så styrket tilbage, at selskabet formåede at være profitabelt for første gang. Øget salg og en optimering af processerne internt var guld værd. Kapitalindsprøjtningen er derfor ikke af nød.”

I stedet skal pengene bruges på at brande Son of a Tailor endnu mere end tidligere, så forretningen kan vækste endnu hurtigere.

“Vi tror på, at vi kan vækste forretningen mere gennem markedsføringen og især brandingdelen. Simpelthen at få lagt det lag på forretningen, som typisk er lidt dyrere og tager længere tid end den mere direkte Facebook-markedsføring, som vi ellers har været dygtige til indtil videre.”  slutter Jess Fleischer.