“Hvad vi frygtede, grundet de nye restriktioner, er nu desværre realitet. Bornholms Julemarked er udsat til næste år.”

Om bare 5 uger, skulle det mest ambitiøse julemarked nogensinde på Bornholm finde sted. Men sådan bliver det ikke. Grundet de skærpede Corona-restriktioner, må åbningen desværre udskydes til næste år. Der er selvfølglig med stor ærgrelse, da beslutningen kan få store konsekvenser for øen. Det skulle have været det helt store trækplaster, for at få danske vinterturister til øen.

Initiativtageren, Pernille Bülow fortæller:
”Vi har hele tiden vidst, at vi har skulle leve op til nogle retningslinjer omkring Corona, når vi ramte 27. november og har forberedt os rigtig godt med at brede markedet over et større område end først forventet, hvor der så også har været tænkt afstandsmarkeringer, ”ensretninger”, håndsprit i alle boder, opdeling af underholdning og så videre. Men med et forsamlingsforbud på bare 10 personer nu, er det ikke muligt for os at afvikle julemarkedet”

Pernille fortsætter:

”2020 har jo på mange måder været et vanvittigt år for alle, men i særdeleshed også for det bornholmske erhvervsliv og turismen. Vi har været optimistiske omkring at holde gang i planlægningen af julemarkedet til det sidste, da det ville være en perfekt måde at vise turisterne Bornholm om vinteren, men også for at forlænge sæsonen, og indhente lidt af det tabte fra nedlukningen i foråret. Smittetallene var indtil for ganske nylig stadig under kontrol og vi kunne mærke en stadig stigende interesse for Bornholm her i efteråret. Så med alle forholdsregler kunne vi godt se det blive en stor succes. Men med den seneste tids stigning i smittetallene og de skærpede Coronarestriktioner, kan vi desværre ikke åbne alligevel”

Pernille oplyser at de 30 hytter, som skulle huse kunsthåndværkere, fødevareproducenter og andre egnede bornholmske producenter, er allerede ankommet til havnen i Nexø, og står stablet bag Pernille Bülows pakhus på havnen. Lystræer, julekæder, bålfade og julepynt i store mængder er også bestilt hjem, men kommer til at blive i kasserne til næste år. Dem, der skulle leje hytterne og komme med egne madbiler holdes skadesfri og skal ikke betale noget til julemarkedet. Så selvom investeringen i julemarkedet allerede har været stor og ikke kan udfoldes i år.

Bornholmerguiden!

Vores populære “Bornholmerguide” skulle i denne uge være udkommet i en vinter-udgave. Meget af vores indhold var bundet op til det kommende julemarked.
Vi ryster posen, og præsenterer opdateringen indenfor 10 dage. Vi glæder os!

dontt.dk er et medie, som er henvendt til creators, storbyen og folk med “mod på mere”.

Vi skriver for de danskere, som sætter dagsordenen og definerer trends. Vi skriver om iværksætteri, kultur og inspiration. Fra udgangspunktet i København, beskæftiger vi os med hele Verden. Vi bringer både det, som vores læsere forventer at skulle læse, men også det, som de ikke vidste de gerne ville læse. Vi har over 350.000 unikke læsere om året, og mere end 35.000 modtagere af vores nyhedsbrev.