I sidste uge skrev vi om F.C. Københavns store vækst i deres fanshop. I denne uge kom der så et nyt produkt på hylderne. Endnu engang er det et kvalitetsprodukt fra et anerkendt københavnerbrand.

Men det her produkt havde du måske ikke set komme? Honning fra PARKENs tag?

Projektet blev startet sidste år. Det er den socialøkonomiske virksomhed Bybi, der har stået for processen.
Her har PARKEN haft to bistader på taget. Det har nu givet udbytte og nu kan du finde honning fra Parkens tag på hylderne i Fanshoppen!

Vi har talt med Oliver Maxwell, som er stifter og direktør i Bybi.

Bybi PARKEN honning
fck honning

På det røde kryds finder du PARKENs bistad


Oliver, honning fra taget i PARKEN? Hvordan kan det dog lade sig gøre?

“Det er faktisk et perfekt sted på mange måder. For bierne svarer det til en stor bakketop. De har en kanon udsigt og kan være i fred. Bier er meget fredelige dyr, som egentlig bare er på udkig efter den næste blomst. Du må ikke forveksle bier med hvepse, der både er aggressive og mere tiltrukket af vores mad.

Så for at svare på dit spørgsmål, så er PARKEN et perfekt sted for os. Vi har lidt længere op til vores bistader end normalt, men det er jo ret storslået at se ud over København fra vores nationalstadion. Bistaderne er i øvrigt over Geranium.”

Nu er jeg ikke ekspert på honningproduktion. Men jeg tror at jeg mere tænker det ville foregå “ude på landet” i idyl. Er bihonning ikke forurenet? 

“Nej tværtimod. Danmark er jo et landbrugsland, hvor der bliver sprøjtet med rigtig mange giftige ting. Så man kan ikke gøre det op på den måde.

Byhonning fra København er et rent og 100 % naturligt produkt, der hverken indeholder pesticider eller luftforurening. Bierne er meget følsomme over for duft og undgår blomster, der er forurenet. Tungmetaller opløses i fedtstof, men ikke i vandbaseret honning. Evt. forurening fra luften bliver filtreret fra i biernes egne forarbejdningsprocesser. Vi bliver, som alle andre, løbende testet af Fødevarestyrelsen. Her scorer vi rigtig rigtig flot.”

"Vi skal blive ved med at inspirerer andre til hvordan man også kan bruge byen"

Hvad forventer du af samarbejdet med FCK? 

“Vi er mega glade for det her samarbejde. Parken er et organ i København. Der skabes sammenhold og store oplevelser. Det er et vigtig sted for rigtig mange byboer. Mit ønske for biernes honning er, at det kan være med til inspirere mennesker på tværs af hele København til at plante blomster for alle bestøvningsinsekter. Vi skal blive ved med at inspirerer andre til hvordan man også kan bruge byen. Det kan være med alle produkter og lignende.”

I er selv et “socialt projekt”. Kan du ikke fortælle lidt mere om Bybi og dig selv?

“Ja, det er rigtigt. Vi har været i gang siden 2009, hvor jeg startede virksomheden. Organisationen blev etableret som en socialøkonomisk virksomhed som du siger. Helt fra starten har vi haft en masse dejlige mennesker i virksomheden fra vidt forskellige sociale som faglige baggrunde.I dag er vi 5 medarbejdere, rigtig mange frivillige og et netværk af partnere. De bidrager både praktisk og økonomisk.”

Bybi

Oliver Maxwell, Stifter og direktør i Bybi.

FCK: Lokale projekter er vigtige for os

F.C. København har tidligere haft succes med lokale projekter. SÅ der er naturligvis glæde omkring dette samarbejde.

Brian Månsson, Director of Venue I F.C. København fortæller:

“Vi er glade for at kunne åbne Parken for lokale projekter som Bybi, ligesom vi også gør med Stop Spild Lokalt. Samarbejdet med Bybi giver os en mulighed for at bruge Parken mere aktivt som et bidrag til projekter i vores lokalområde. At bistaderne på taget udmønter sig i en kvalitetsvare, som kan sælges i Fanshoppen, er bare en ekstra gevinst.”

Champions League

Bliv opdateret på 5 min - hver uge!

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.