I 2012 fortalte en ung Johan Bülow til dontt.dk, at han ville sælge lakridser for over 100 millioner kr. om året. Det er forlængst opnået og i dag kan selskabet bag fortælle, at Lakrids by Bülow sætter endnu en salgsrekord.

Helt præcis har de solgt for 317 millioner kr. i 2022, hvilket svarer til en vækst på 8%.

Lakrids by Bülow

Foto fra venstre: Fredrik Nilsson, adm. direktør, Tue Mantoni, bestyrelsesformand & Lakridskongen længst mod højre.


Tue Mantoni, bestyrelsesformand hos Lakrids by Bülow fortæller:

“Efter to år karakteriseret af global pandemi, hvor Lakrids by Bülow voksede henholdsvis 17 pct. i 2020 og 14 pct. i 2021, forventede vi en normalisering for Lakrids by Bülow i 2022. I stedet blev det endnu et uforudsigeligt år præget af markante udfordringer i vores leverandørkæde”.

Han nævner at der blandt andet har været forsinkelser af råmateriale såsom lakrids og chokolade ligesom der har været en ændret forbrugeradfærd som følge af inflationen. Det har medført at der i år er et dyk i indtjeningen på driften. ( EBITDA fra 50,7 mio. kr. til 34,8 mio. Kr. )

Flere butikker i Tyskland er på vej!

Væksten er især kommet fra udlandet. I den seneste år er 68% af salget sket udenfor Danmark. Tyskland stod alene for 29% af omsætningen. Man har nu 3 egne butikker i Tyskland efter man i sidste måned åbnede i Berlin. I følge vores oplysninger forventer man, at åbne 2 butikker mere i Tyskland i år.

Lakrids by Bülow forventer en omsætning på 325-350 mio. kr. og et justeret driftsresultat på 50-60 mio. kr. i 2023.

Johan stiftede virksomheden på Bornholm i 2007.

Lakrids by Bülow er at finde hos mere end 2.000 forhandlere i 36 lande, og har også i alt 26 egne butikker. (Danmark, Tyskland, Storbritannien, Sverige, Norge, Finland og de Forenede Arabiske Emirater.)Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.