Samtale med Pia Kirkeskov Andersen fra August Sandgren.

Et af årets store højdepunkter for designinteresserede er ‘3 Days of Design’ i København. De 3 dages “festival” er fyldt med happenings, events, foredrag og mere fra landets bedste designvirksomheder i hele København.

Et af de brands, som er blevet fremhævet mest, er danske August Sandgren, der producerer og sælger luksusæsker/high-end opbevaring.
Bag brandet står Pia Kirkeskov Andersen, der til daglig bor i London.

Vi fik en snak om, hvorfor “3 days of design” er vigtigt, om det overhovedet vækker opsigt i udlandet og meget mere.


August Sandgren

Pia Kirkeskov Andersen

August Sandgren

Pia, hvordan gik 3 days of design for August Sandgren?

“Det gik rigtig godt. Det er tydeligt, at der er flere og flere, der kender os år efter år. Det er dejligt. Vi har travlt fordi vi, under 3 Days, har fokus både på vores skræddersyede løsninger (bespoke æsker og notesbøger til kontorer og møderum, æsker til en kollektion hos en co-brand partner (fx., Fredericia Furniture, New Mags, Karimoku), eller æsker til display eller indpakning) og samtidig har fokus på vores slutkunder og vores voksende antal af forhandlere. Vores nye æsker i farvestrålende og genkendelige tekstiler fra tyske Rohleder og Italienske Missoni, fik også en del opmærksomhed. Vi har netop fået lov at lave æsker i Missoni tekstil, hvilket vi er enorm stolte over, da det er en længere godkendelsesproces. Slutteligt viste vi æsker flere steder i byen, vi var på The Audo med vores hovedudstilling samt med en bespoke kollektion i The Audo’s konceptbutik, vi var hos Lot#29 med en skøn 3 Days farvekollektion, og vi var i New Mags med et nyt co-lab. I tillæg viste japanske Karimoku vores æsker frem, det samme gjorde Fredericia Furniture og Sørensen Læder. Det er dejligt når vores partnere også har vores æsker med.”

Hvorfor er det vigtigt for August Sandgren at være en del af dagene?

“For os er det den absolut vigtigste event på året. Vigtigere end Milano og Paris. Det er den, fordi at vi er i vores rette element i København – Dansk Design i Danmark præsenteret på smuk og hyggelig vis kan noget. Jeg har derfor også stor respekt for teamet bag 3 Days, og deres evne til at holde fast i det værdisæt hvorpå 3 Days er startet – at forblive en hyggelig design festival, uden en egentlig messe men med showrooms rundt om i byen, der viser sig fra deres bedste side. Igen i år viste de – og vi – vitterligt igen København fra sin bedste side.”

"For os er det den absolut vigtigste event på året. Vigtigere end Milano og Paris."

Du bor selv i London, og har et internationalt sigte. Vækker 3 days of design opsigt, når du taler med dine kunder/partnere om det?

“Ja, i stigende grad. Mange er stadigvæk orienteret mod Milano og Paris, men København er en stærk 3’er i Europa, og jeg hører mange, der vælger København over både Stockholm og de store tyske messer. Jeg vil tro, at den udvikling fortsætter, og flere og flere hører godt om 3 Days og har den således på listen over noget de gerne vil prioritere og prøve. Det kan vi godt være stolte af. Bare det ikke bliver for stort, for skønheden ligger også i det hyggelige, relativt rolige og overskuelige.”

Er I med næste år?

“JA! Og med endnu større aftryk end i år – vi er allerede gået i tænkeboks og glæder os til at få vores plan er på plads – i god tid i år;)”

Og her til sidst. Hvad er jeres fokus her “lidt i sommer” i virksomheden?

“Vores fokus er at få fyldt produktionen op indtil jul, for det betyder salg. Vi vil gerne fordoble omsætningen i år, og selvom det går rigtig godt, har vi travlt. Heldigvis er der rigtig fin gang i retail på vores nye markeder (Tyskland, Østrig, Schweitz, Belgien, Holland) og i tillæg har vi en del partnerskaber på vej. Vi keder os ikke og det kommer vi forhåbentlig heller ikke til.”

Læst vores store interview?

 Hvorfor skulle man dog droppe et højprofileret og godt betalt job i London hos McKinsey? Det svar kan danske Pia Kirkeskov Andersen give. Hun valgte den sikre løncheck fra og gik på eventyr. Eventyret blev en genstart af brandet August Sandgren, opkaldt efter den ikoniske bogbinder af samme navn. Pia Kirkeskov Andersen vil sætte sig på kategorien “eksklusiv opbevaring” med de håndlavede luksusæsker som flagskibet.

 Pia Kirkeskov Andersen: Jeg fik engang et godt råd .. “hurry slowly”

LÆS MED HER.


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.