I et samarbejde med den populære danske møbelproducent Mater har Arla forlænget levetiden på mere end 500 kilo overskudsplast fra produktionen – nok til 350 stole af typen Conscious; et design udviklet af møbelarkitekterne Børge Mogensen og Esben Klint i 1958. Stole som Arla vil bruge til deres personale og dermed udnytte egne ressourcer bedst muligt og samtidig sætte fokus på bæredygtighed.

Det fortæller Arla her.

”At genanvende overskudsplasten fra vores produktion til fx møbler sikrer en mere bæredygtig og optimal udnyttelse af materialet, som forventes at have en levetid på 10-20 år – en betydelig forlængelse af anvendelsesudsigterne for engangs- og genbrugsemballage,” udtaler Facility Coordinator Kristian Hede. Han fortæller videre, at stolene i første omgang vil blive brugt i Arlas Café-områder på blandt andet hovedkontoret i Viby J ved Aarhus og på kontoret i Düsseldorf.

Mater

Her ses det færdige resultat.

ARLA x MATER ARLA x MATER ARLA x MATER

Under samarbejdet har Arla leveret 500 kilo HDPE-plast (high density polyethylen) fra Slagelse Mejeri. Materialet er overskudsplast fra indløbet til den støbeform, som blandt andet Arlas skolemælk støbes i. Overskudsmaterialet er hidtil blevet solgt videre til et firma, som omdanner plasten til ny emballage. Med et årligt overskud på 12-15 tons vil leveringen af overskudsplast til emballagevirksomheden fortsætte som hidtil samtidig med, at en mindre del af materialet går til projektet med Mater.

Christian Knoth, som er Sales Director hos Mater, fortæller:

“Arla har været en enorm professionel og engageret partner i vores samarbejde. De har styr på deres affaldsstrømme og har høje bæredygtighedsambitioner – også når det gælder indretningen af deres kontorarealer.”

Om stolen

Mater-stolen Conscious er en relancering af Børge Mogensens stol BM3162 fra 1958, udviklet i samarbejde med Esben Klint. Stolen er oprindeligt tegnet til skolebrug og designet med afsæt i funktionalismen. Det er første gang, at et Børge Mogensens design er relanceret i et materiale, der afviger fra originalen. En materialeændring, som Mogensen og Klint-familierne har accepteret ud fra et bæredygtighedsperspektiv.

Om Mater

Mater blev grundlagt i København i 2006 af Henrik Marstrand og er et banebrydende globalt designbrand med fokus på bæredygtighed og cirkularitet.

Ambitionen var fra starten at inspirere et globalt designpublikum og engagere folk til en bæredygtig tankegang. Mater bruger banebrydende teknologi i produktionen, der gør det muligt at omdanne affaldsmaterialer til møbler. Gennem samarbejde med veletablerede og nye designtalenter skaber Mater tidløse designs på en bæredygtig og ansvarlig måde.

Arla x Mater

Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.