Samtale med Rebecca Laudrup og hendes arbejdsliv … og vaner. 

I vores nye serie om “arbejdsvaner” kan du i dette afsnit møde Rebecca Laudrup. Rebecca er fornyelig startet i en rolle som Head of PR & SoMe ,ved det nye brand LULAB.
Hun fortæller om livet fra Gammel Kongevej med sin mand og deres datter Ellen, favorit apps til arbejdet og “mail-politikken.”

Velkommen til arbejdsvaner.


Rebecca, Hvad går dit (relativt) nye job ud på?

“Jeg er Head of PR & SoMe på et nyt tech-beauty brand med navnet LULAB. Vi skræddersyr individuelle hårplejeprodukter med unikke formler, så ingen bliver overset, og alle kan være med, når det kommer til deres problemstillinger og ønsker omkring deres hår og hovedbund. Jeg står for alt, der har noget at gøre med vores samarbejdspartner, presse, Sociale medier og generelt bare at skabe og lave et fedt community, når det kommer til vores brand.”

Hvordan er det at arbejde i en opstartsvirksomhed? 

“Det er noget helt andet, end hvad jeg har prøvet før, men dét, at jeg får muligheden for at være med til at bygge et innovativt brand op, er enormt spændende, og jeg lærer noget nyt hver eneste dag. Jeg synes, at det er sjovt at være på arbejde, men der er selvfølgelig også nogle dage, der er lange, eller hvor man skal løse de små bump, som man møder på vejen. Det kan ikke undgås, når man er et start-up brand. Det holder dog hele tiden en i gang, og dagene bliver aldrig ensformige eller kedelige. Jeg glæder mig helt vildt til, at vi om nogen måneder lancerer vores nye produkt, for det er virkelig nytænkende og unikt, og jeg ved, at det har taget mange timer, døgn, ja endda år, at skabe et nyt tech-hårplejeprodukt som passer til alle – og så endda uden mellemled og overproduktion.”

Rebecca Laudrup

Hvornår/hvordan er du allermest effektiv foran computeren?

“Jeg er allermest effektiv foran computeren om formiddagen. Jeg tror, at mange, der er blevet forældre, kan nikke genkendende til, at det næsten kan føles som et lille frirum at komme på arbejde. Det er sagt med den største kærlighed til mit barn, men for pokker hvor er det dejligt, når hun er sendt i vuggestue, og der er komplet ro, kaffen er varm, og jeg kan få ordnet 50 ting på en time. Så ja, jeg når meget foran computeren om formiddagen, da jeg også gerne vil hente tidligt, for jeg begynder jo også hurtigt at savne hende og larmen.”

Er du “på” mailen om aftenen? 

“Jeg arbejder deltid (30 timer), så min arbejdsdag hedder for det meste 8.30.- 9.00 til 15.00 ish, men det er klart, at lige nu er der ekstra travlt, da alt skal være klar op til lanceringen. Jeg har sagt til mig selv, at jeg ikke er på mailen eller telefonen fra 16.00 til 19.00 – jeg kan ikke altid holde den, men jeg prøver, da det er tiden, hvor jeg er sammen med min datter, og hvis der så er noget arbejde, jeg mangler, bliver det helst gjort om aftenen. Det er dog ikke så tit, for jeg er faktisk okay god til at få planlagt mit arbejdsopgaver, så det meste kan nås i løbet af dagen.”

"Jeg har sagt til mig selv, at jeg ikke er på mailen eller telefonen fra 16.00 til 19.00."

Rebecca Laudrup

Instagram, Trello og Podimo

Hvilke tre apps bruger du mest til dit arbejde på din iPhone?  

“Nu er jeg Head of PR og SoMe, så jeg bruger RIGTIG meget tid på Instagram. Det gjorde jeg også før, da jeg inden denne stilling også lavede (og til tider stadig gør) forskellige samarbejder på min egen platform. Ligeledes, bruger jeg min mail en del på telefonen, da jeg tit er ude til møder og ikke altid sidder ved computeren. Jeg bruger Trello board, som er et genialt arbejdsplatform, hvis man er et team, der arbejder tæt sammen. Og så har jeg altid en lydbog eller podcast i ørene, så Podimo og Bookbeat er jeg afhængig af, når jeg nu sidder hjemme og arbejder så meget.”

Hvordan har du indrettet dit skrivebord?

“Jeg har netop købt et nyt skrivebord fra Montana, som er blevet placeret inde på gæsteværelset, hvor jeg kan kigge ud på Gammel Kongevej. Det er vigtigt for mig at have et sted, der er min egen lille kontorplads, nu når jeg arbejder så meget hjemme – og så er det ret hyggeligt at kunne kigge ud og se cyklister, forældre der går med barnevogne og busser køre forbi. Udover en stor skærm, står der en fin globus, kontorartikler, gavepapir og stearinlys på bordet.”

Hvordan er din morgenrutine?  

“Min morgenrutine er ret simpel og rolig. Min datter, Ellen, og jeg bliver altid liggende i sengen lidt for længe. Vi står oftest først op kvart over syv eller halv otte, det er først, når min mand kalder og siger, at nu er morgenmaden og kaffen klar. Derefter spiser min mand, Frederik, med Ellen, jeg finder tøj frem til hende, vi børster tænder, får tøj og overtøj på den mindste, og så smutter de afsted lidt over otte. Hvis jeg ikke selv skal op til hovedkontoret i Allerød, plejer jeg at starte stille ud med nyheder på fjernsynet og en kop kaffe i sofaen. Så går jeg i bad, gør mig klar og sætter mig ind på kontoret, og det er først dér, at jeg åbner mailen. Det er vigtigt for mig, at jeg får lov til at have en rolig morgen, da jeg er verdens største B-menneske. Men det her fungerer, da jeg både har en masse fleksibilitet og struktur i min hverdag.”

Flere arbejdsvaner?

Du kan læse flere afsnit af Arbejdsvaner her.

Continued….

Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her.
En ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration.