”For mig er børns rettigheder afgørende.”

I mange år har han forsvaret F.C. København, Landsholdet og flere udenlandske klubber fra sin position i midterforsvaret. Nu vil 32-årige Mathias Zanka Jørgensen også spille en aktiv rolle for Unicef. I dag bliver han nemlig præsenteret som ny ambassadør for Unicef. Her vil han fremover forsvare og tale børns rettigheder for verdens største børneorganisation.

Unicef fortæller i dag:

Mathias ’Zanka’ Jørgensen og UNICEF Danmark har i flere år haft mange fælles hjertesager, og nu formaliseres samarbejdet i et ambassadørskab, hvor ’Zanka’ særligt vil have fokus på børns rettigheder inden for fodbold som psykoterapeutisk redskab, forældretab og antidiskrimination.

Mangeårig fodboldfavorit med værdierne i orden Siden han var tre år, har Mathias ‘Zanka’ Jørgensen spillet fodbold og elsket sammenholdet og venskaberne, som sporten gav ham. Da han som 12-årig mistede sin far, oplevede han for alvor værdien af det sociale miljø og den opbakning og støtte, som han fandt i sin lokale fodboldklub. ’Zanka’ har således oplevet på egen krop, hvordan fodbold ikke blot kan skabe vigtige fællesskaber og venskaber for livet, men også give en pause fra bekymringer og et frirum fra en svær hverdag.

"...at bruge min stemme og position til at være med til at støtte børn, som befinder sig i svære situationer."

Selv siger Mathias Zanka:

”For mig er børns rettigheder afgørende – både på og uden for banen. Børns rettigheder skal respekteres, og deres følelser skal tages alvorligt. Som ambassadør for UNICEF glæder jeg mig til at bruge min stemme og position til at være med til at støtte børn, som befinder sig i svære situationer.”

Susanne Dahl, generalsekretær i UNICEF Danmark:

”Det er en stor glæde for UNICEF at kunne byde Mathias ’Zanka’ Jørgensen velkommen ombord i rettighedsarbejdet for børn. Mathias har på egen krop mærket, hvordan fodbold kan have en helende effekt i svære situationer. Samtidig er Mathias en vigtig og værdifuld stemme i samtalen om at miste en forælder og den sorg og de mange følelser, der følger med. Sport er et vigtigt redskab for at hjælpe udsatte børn Hos UNICEF arbejder man aktivt med sport, og særlig fodbold, som et vigtigt redskab til at hjælpe børn i svære og udsatte situationer. Alle børn har brug for at lege og være en del af fællesskaber, og gennem fodbold kan børn finde tilbage til en følelse af et normalt børneliv – selv i flygtningelejre. Derfor prioriterer UNICEF også at sende fodbolde og andre sportsredskaber til børn i krisesituationer og katastrofer, fx til børnene, som er ofre for krigen i Ukraine.”

dontt.dk vil følge og støtte det gode arbejde i Unicef.

Zanka

Foto: Flame Management


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.