VELKOMMEN TIL “WEEKEND MED”
Den med Petra Kleis, Fotograf. 

Vi har genoptaget de populære “Weekend med” artikler, hvor vi går tæt på ugens hovedperson. Konceptet er ligetil. Vi stiller 10 korte spørgsmål, hvor vi kommer lidt tættere på personen.

I denne weekend kan du møde fotograf Petra Kleis. Du har helt sikkert oplevet og set hendes arbejde før. Magasinforsider, portrætter, reklamer eller andre placeringer, hvor fotografiet spiller ind. Tidligere i år var hun også kvinden bag portrætterne af Dronning Margrethes podcastserie. I dag kan du møde en af Danmarks mest eftertragtede fotografer.

Velkommen til “WEEKEND MED” – den med Petra Kleis

petra kleis

Alder: 37 år

Her bor jeg: Nørrebro, Den røde Plads, i en gammel fabrik.

Jeg bor sammen med: Min kæreste Mikkel og mine tvillingepiger Billie og Noelle på 6

Karriere i korthed: Jeg er fotograf, jeg skyder mode, portrætter til diverse magasiner, artister og reklame. Lidt af det hele!

Medievaner: Jeg sluger dokumentarer som var der ingen i morgen! Det er det bedste jeg ved! “Three Identical Strangers” eller “Dick Johnson is dead” er min favoritter lige pt.

Bedste bog: Jeg er mega dårlig til at læse.. Men Jørgens Leths “Det uperfekte menneske” tager jeg frem igen og igen og læser i. Bare nogle kapitler. Hans “ode” til “Kussen” er både rørende, fræk og humoristisk!

Yndlingsapp: Det må jo nok være YR… Som fotograf går man ufattelig meget op i vejret.. YR er fuldstændig uundværlig og har aldrig svigtet mig!

Favoritmorgenmad:Den er svær! Jeg var engang i Australien, der fik vi baked beans, æg, kartofler, pølser og en bagt tomat til morgenmad en morgen, hvor vi skulle vandre langt. Der var lige dele fuldstændig overdrevet fedt og helt forfærdeligt! Jeg var klar til at gå i seng igen bagefter.. Men lækkert var det!

Favoritkaffe: Min yndlings kaffe laver de på The Lab .. Deres filterkaffe er helt overdrevet! Jeg er ret sikker på bønnerne er Coffee Collective!.. Den er frugtig og let og smager så godt, så jeg aldrig ønsker mælk, hvilket jeg normalt gør. Den værste kaffe har tankstationerne!

Yndlingsferie: Jeg hader at flyve.. Så alle ferie, der ikke starter med en lang flyvetur er gode for mig.. Men en af mine favoritferier ever var i norditalien, hvor min kæreste og jeg lejede en Fiat ( naturligvis ) og så kørte vi fra vinsten til vinsten ( agriturismo ) og overnattede. Masser af vin, hvidt brød og ikke mindst nærdødsoplevelser på de italienske landeveje… Det var genialt! Jeg kan ikke storbyferie.. Jeg bliver rastløs, det der med at se kirker og gå i dyre butikker er ikke mig!

Har du læst vores tidligere interview med Petra?
“Jeg siger “nej tak” til job, hvor jeg kan mærke, at jeg er “ligeglad”. LÆS DET HER.


“Weekend med” er præsenteret i samarbejde med