Hvis du er ung og bor i byen, så bruger du Apple Pay mere og mere. Så bogstaveligt kan det nok ikke helt gøres op, men den globale betalingsløsning Apple Pay oplever en stor fremgang som betalingsmiddel i danske butikker. Sådan lyder det i en kommentar fra de danske supermarkedskæder og Dansk Erhverv.

“Yngre i storbyen og dem, vi ved er glade for Apple-produkter, har taget det til sig. Sådan lød det fra Claus Bøgelund Nielsen, vicedirektør i De Samvirkende Købmænd (DSK) med 1500 butikker på landsplan i Børsen den anden dag.

Her uddyber han:

“Betalingen med Apple Pay er størst i København og landets store byer. Det er i bund og grund en udvikling, der er sat i gang, og som vi ved efterfølgende breder sig til resten af landet. Man kan sagtens se, at hver femte betaling i storbyerne kan være med Apple Pay, og der er også butikker, hvor det nok har passeret hver fjerde betaling. Det kan jeg godt se for mig. Apple er gode til at lave produkter, som Apple-brugerne gerne vil have. Ingen går på gaden uden at have sin telefon med, men man kan i stigende grad lade sin pung ligge derhjemme. Derfor er det et meget forbrugervenligt produkt.”


".....Apple er gode til at lave produkter, som Apple-brugerne gerne vil have."


Kommunikationsdirektør Henrik Vinther Olesen fra Salling Group er enig i den antagelse og medgiver i Børsen, at det er den udvikling de ser og en anden store butikskæde, Coop, har oplevet en tredobling i brugen af Apple Pay fra starten af 2020 til slutningen af 2021.

Nationalbanken offentliggjorde for nylig en analyse, der pegede mod, at Apple Pay sidste år havde opnået en markedsandel på 9 % svarende til 186 mio. transaktioner ud af samlet 2065 mio. Det er i øvrigt en 4-dobling i forhold til antallet af transaktioner i 2019.

I følge Nationalbanken skal stigningen ses i sammenhæng med, at kun 18 % af befolkningen har løsningen tilgængelig, hvilket helt åbenlyst betyder, at forbrugere, som har aktiveret Apple Pay på deres iPhone bruger løsningen mere end flittigt.


Ny serie

Har du set vores nye serie om arbejdsvaner?

Her giver en række inspirerende personer deres fif, råd og vaner fra et travlt arbejdsliv. Læs med her.


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.