Det skulle egentlig have stået færdigt i år. Københavns nye svømmehal er blevet udskudt igen og igen. Men nu ser det endelig ud til at lykkes. Det bliver på hjørnet af papirøen, at det nye vandkulturhus skal bygges (skråt overfor Skuespillerhuset).

Projektet koster i alt 710 millioner kroner og er blevet finansieret gennem 400 millioner kroner fra Nordea-fonden og et afdrags- og rentefrit lån fra Københavns Kommune på 310 millioner kroner. Efter at den endelige aftale om entreprisen er underskrevet, kan Ejendomsfonden for vandkulturhuset nu lade projektet gå ind i byggefasen.

Fonden kalder det for en gave til københavnerne. Når “gaven” står klar i 2025, som det ventes, vil københavnerne kunne gøre brug af 5.000 kvadratmeter med både indendørs og udendørs vandaktiviteter – blandt andet med et udendørs opvarmet havvandsbassin.

Tegningerne er lavet af den japanske stjernearkitekt Kengo Kuma, der vandt arkitektkonkurrencen over blandt andre Bjarke Ingels BIG. Kengo Kuma har før stået bag projekter som det nye nationalstadion i forbindelse med OL 2020 i Tokyo og det nye museum H.C. Andersens Hus, der åbnede i sommeren 2021.

Dengang sagde han til Berlingske:

“Jeg mener, at København er et af de bedste eksempler på havneudvikling. De fleste havnebyer i verden forsøger at ændre opfattelsen af, hvad en havn er. Nogle lykkes med det, mens andre ikke gør. Jeg har været i København mange gange, og jeg føler, at byen har fanget, hvad fremtiden er for havneområder. Derfor er vi meget spændte på at arbejde på lige netop denne placering.”

"København er et af de bedste eksempler på havneudvikling."

Visualiseringer: Kengo Kuma og Vilhelm Lauritzen Arkitekter


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.