Fra havnen i Gudhjem kunne kokkekonkurrencen “Sol over Gudhjem” igen afholdes for fuld styrke efter et par skrabede corona-år. Der var mødt over 10.000 besøgende op og solen skinnede fra start til slut over Gudhjem. Konkurrencen er en af de vigtigste begivenheder for det gastronomiske mekka som Bornholm er blevet de senere år.

Der var dømt god stemning og godt humør, da vinderen fra 2021, Andreas T. Møller fra Restaurant Møntergade, forsvarede titlen i den prestigefyldte hovedkonkurrence mod de tre andre stjernekokke Nick Curtin, Alouette, Torsten Vildgaard, tidligere Noma, og David Fischer, Hos Fischer.

Derfor var det også en en glad og stolt Torsten Vildgaard, der efter mere end fire timers hårdt arbejde i køkkenet på scenen på havnen i Gudhjem, kunne hæve trofæet og kalde sig vinder af hovedkonkurrencen i Sol over Gudhjem 2022.

"Vi kan kun være stolte af, hvad den lille kokkekonkurrence, som vi startede i 2009, er blevet til."

Torsten Vildgaard:

“Jeg er ovenud lykkelig og glad for at vinde dette års Sol over Gudhjem. Jeg har kæmpe respekt for de andre kokke i feltet, og det var en stor ære at kæmpe med lige præcis dem. Jeg har jo været i branchen i mange år og stillet op i mange konkurrencer, men det er efterhånden nogle år siden. Derfor er jeg selvfølgelig ekstra glad for at vinde i dag. Der er en helt speciel stemning her på havnen, og det var en helt fantastisk oplevelse at være med.” Derudover tilføjede Torsten Vildgaard, at han måske hev sejren hjem, fordi han var tro mod de smage, der repræsenterer ham.

Mikkel Marschall, direktør for Sol over Gudhjem:

“Efter vi måtte aflyse Sol over Gudhjem i 2020 og afholde et lille lukket arrangement på Melsted Gård i 2021, er det skønt at være tilbage på havnen igen. Med masser af glade tilskuere, entusiastiske stjernekokke og dygtige dommere, kan vi kun være stolte af, hvad den lille kokkekonkurrence, som vi startede i 2009, er blevet til. Tak til vinderne, alle deltagerne, dommerne, sponsorerne, gæsterne og ikke mindst alle de frivillige. Vi glæder os allerede til næste år”

Andre priser

I år var der i alt 107 bidrag til årets produktpris i kategorierne MAD, DRIKKE og KONFEKTURE. Tre kandidater fra hver kategori gik videre til konkurrencen på scenen, hvor de dystede om dommernes gunst. I kategorien MAD vandt South Harbour Café med Kylling Pastilla. I kategorien DRIKKE løb Quench and Tickle med sejren med deres Sprezzature alkoholfri spritz. I kategorien KONFEKTURE vandt Jalm&B, Amass Restaurant og Hansens Is med deres Salty Caramel Sourdough is. Årets innovationspris gik til Bælg for deres Bælg Konfekt Hapsere. Produkt- og Innovationsprisen uddeles i samarbejde med Irma. South Harbour Café løb også af med Publikumsprisen, som uddeles i samarbejde med Coop Crowdfunding.



Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.