Vi har løbende fulgt udviklingen hos streaming giganten Spotify med de svenske rødder. I sidste uge opdaterede de deres aktionærer og på trods af en stor fremgang i betalte brugere, så har man tabt 1,2 milliarder kr. på driften i andet kvartal.

I et Ritzau telegram rapporteres der:

I andet kvartal har Spotify haft 299 millioner aktive brugere om måneden. Det er 29 procent flere end samme kvartal sidste år.
Streamingtjenesten har også haft flere betalende brugere i forhold til sidste år. Det er en rigtig god udvikling for selskabet, da de betalende brugere sammen med reklameindtægter udgør hovedindtægterne for Spotify. Samlet er omsætningen i andet kvartal også steget til 14,1 milliarder kroner. Det er 13 procent højere end samme kvartal året før.

Størstedelen af omsætningen ender dog hos kunstnere og rettighedshavere bag den musik, som Spotify tilbyder sine brugere. Beløbet er steget i andet kvartal.
Samtidig skal årsagen til, at det ikke er lykkedes at forbedre indtjeningen, findes i markant stigende udgifter for Spotify.

Driftsomkostningerne i andet kvartalet er endt på 4,8 milliarder kroner. Det er 48 procent højere end det tilsvarende kvartal sidste år.

Ifølge Spotify skyldes de større udgifter en særlig slags aflønning til de ansatte, som er tæt forbundet til selskabets aktiekurs.

Kort fortalt kan medarbejderne se frem til flere penge mellem hænderne, hvis aktiekursen stiger. Hvis aktiekursen omvendt falder, så er der mindre at glæde sig til for medarbejderne.

Og fordi Spotifys aktiekurs har været stærkt stigende i løbet af andet kvartal, har selskabet altså skulle bruge flere penge på at aflønne medarbejderne.

Her er udviklingen for antal betalte brugere på Spotify:

Juli 2020: 138 millioner
Marts 2019: 100 millioner
Maj 2018: 75 millioner
Marts 2017: 50 millioner
Juni 2015: 20 millioner
Maj 2014: 10 millioner
December 2012: 5 millioner
Marts 2011: 1 million
Juli  2010: 500.000
Maj 2008: 0

HAR DU SET?

Vores bornholmerguide er online!  Følg med her. dontt.dk/bornholm 
SIMPELT, LÆKKERT OG OPDATERET BORNHOLMSK OVERBLIK