De mange havneområder i København er populære som aldrig før. Igennem de sidste 10 år er de offentlige forhold gjort bedre og bedre – og både københavnerne og turisterne strømmer til, når solen kigger frem.

Men på havnefronten på Havnegade i København har der længe været et (politisk) drama.  Rådhuset i København med Enhedslisten i front er nemlig gået i rette mod Soho House og deres medlemskoncept.

Miljøborgmester Line Barfoed (Ø) har f.eks. udtalt:
“Det er et skråplan, hvis vi begynder at give tilladelse til, at eksklusive medlemsklubber kan tage en bid af vores allesammens by.”

Problematikken skyldes ikke de lukkede indendørs faciliteter, men derimod Sohos udendørs terrasse med servering. Tidligere har den nemlig været åben for alle, men siden Soho har overtaget stedet, er den kun åben for deres medlemmer.

Det er i strid med lokalplanen om, at havnefronten skal være en offentlig promenade. Det handler altså udelukkende om det udendørsområde ved havnen og ikke resten af det gamle toldbodhus.


Soho House Copenhagen
Soho House Copenhagen

Ny løsning afventer godkendelse

Siden har parterne i følge Magasinet KBH været i dialog og efter lang tids tovtrækkeri, mener Soho House at have fundet ud af, hvordan klubkonceptet kan fortsættes under lovlige vilkår.

Det medfører, at hele udeserveringsarealet samt halvdelen af stueetagen åbnes op for alle med en ny hovedindgang i den nordlige ende af bygningen, der vender mod Nyhavn.

Her vil Soho-restauranten Cecconi få ansvaret for serveringen, men de vil også stadig kunne servere til et lukket indendørs område (resten af stueetagen samt første sal vil fortsat være for de betalende medlemmer af Soho House).

Nu afventer Soho på en endelig tilladelse. De forventer, at det tager ca. 10 uger. Siden 2004 har restauranten Cecconi med speciale i det norditalienske køkken været en del af Soho Houses globale klubkoncept, der har godt 40 filialer fordelt over det meste af kloden.


TILMELD GRATIS TILMELD GRATIS TILMELD GRATIS

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.