Sen fredag eftermiddag kom det frem, at Ekstra Bladet har sikret sig F.C. Københavns afgørende returkamp mod det tjekkiske mesterskabshold Sparta Prag. På trods af at det gælder Champions League-kvalifikationen, så det længe ud til, at den skulle havne på en udenlandsk tjeneste, da hverken Tv2, Viaplay eller Discovery havde sikret sig kampen. De parter ligger formentlig i hårde “kampe” med divisionsforeningen om Superliga-rettighederne fra 2024, og det kan (taktisk) spille ind på disse forhandlinger. Men men men, de københavnske fodboldfans kan altså ånde lettet op. Ekstra Bladet sender før, under og efter kampen direkte på Ekstra Bladet+, som er deres betalingsdel (det koster 79 kr, om måneden).

Dermed fik dansk topfodbold endnu en spiller ind i det store spil om rettigheder. Det fik vi en snak med Anders Borup om. Anders er adm. chefredaktør på Ekstra Bladet og har ledet forhandlingerne.

Anders, Først og fremmest tillykke med købet. Hvordan kom det i stand? 

“Tak. Vi er altid interesseret i attraktive sportsbegivenheder, så vi har den seneste tid haft dialog med det firma, der sælger rettighederne for Sparta Prag på det danske marked, og det endte så meget glædeligt i en aftale fredag eftermiddag. Vi synes, at så stor en kamp for dansk fodbold også skal kunne ses hos et dansk medie – det er så heldigvis på Danmarks største medie.”

Var det dyrt? 

“Dyrt er et relativt begreb, men det er ingen hemmelighed, at store fodboldkampe koster mange penge. Når det er sagt, så synes vi virkelig, at vi har fået en attraktiv kamp til en fornuftig pris.”


Ekstra Bladet
Anders Borup

Anders Borup, adm. chefredaktør.


Livestudie før og efter

Hvad er jeres forventninger til kampen? Tør du give et bud på, hvor mange I håber vil se med? 

“Man skal have et abonnement til vores digitale betalingsunivers Ekstra Bladet+ for at se kampen, og vi forventer flere tusinde nye abonnenter med denne kamp.”

Betyder det også, at I vil dække kampen mere end normalt?

“Ja, vi kommer til at give den et ekstra tryk med livestudie før og efter kampen. Vi er stadig ved at få programmet på plads, men vi håber at kunne levere en times optakt med direkte gennemstillinger til Prag. Det bliver et studie i godt selskab med kyndige folk.

Ellers dækker vi sådan en kamp præcist, som vi plejer.”

Hvem skal kommentere kampen? 

“Det er endnu ikke hundrede procent fastlagt. Vi håber at kunne melde noget ud inden længe.”

Både FCM og FCNs hjemmekampe i næste uge vises umiddelbart heller ikke på Viaplay? Kunne de være interessante for jer også? 

“Det er også interessante kampe, men vi har ikke budt på dem. De vises i stedet som PPV på en anden tjeneste.”

(Opdateret lørdag kl. 16.00. F.C Midtjyllands kommunikationschef har oplyst os om, at deres næste hjemmekamp i Europa vises på TV3+ og Viaplay.)TILMELD GRATIS TILMELD GRATIS TILMELD GRATIS

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.