Den legendariske skøjtebane rundt om Krinsen på Kongens Nytorv genopstår efter 16 år. Banen bliver på imponerende 1.300 kvm, så der bliver masser af plads til både københavnerne og de mange turister, der besøger hovedstaden.

Politikerne på Københavns Rådhus har endelig givet et treårigt tilsagn til, at der kan opsættes en skøjtebane i forbindelse med det årlige julemarked.

Samtidig er det afsløret, at det er Copenhagen Christmas / KBH – Commerce & Culture (KCC), der kommer til at opsætte og drive initiativet.

Deres direktør, Michael Gatten, er naturligvis meget tilfreds med aftalen:

“Det har været en mangeårig drøm at genskabe den store succes, som skøjtebanen rundt om Krinsen på Kongens Nytorv var år tilbage. Nu glæder vi os over at skulle genskabe denne vidunderlige gave til københavnerne og byens gæster igen. Samtidig er vi meget ydmyge og stolte over, at Københavns politikere har fundet os de rette til at skabe rammen for julepladsen på Kongens Nytorv, så københavnerne igen kan snøre skøjterne på én af byens smukkeste pladser, lige i hjertet af København.”

Kongens Nytorv
Kongens Nytorv

Julemarkedet skal være mere lokalt

Fra politisk side er der et ønske om, at julemarkederne i København i langt højere grad skal være lokalt forankrede og med inddragelse af byens borgere og erhvervsliv.

Kultur- og Fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV) siger:

”Med skøjtebanen på Kongens Nytorv tager vi første skridt i udviklingen af at gøre julen mere lokal i København. Det gælder både skøjtebanen, lokalt forankrede initiativer og julemarkeder. For mange af julemarkederne – også på Kongens Nytorv – har de senere år været alt for generiske, fyldt med billige, masseproducerede plastikvarer og overpriced fudge. Vi skal have julemarkeder med københavnerånd, bæredygtighed og kvalitet.”

Beskæftigelses- og Integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken (V) siger:

”I den søde juletid skal København vise sig frem fra sin allerbedste side. Det er jeg sikker på, at en skøjtebane på en af byens fineste pladser vil bidrage til. Skøjtebanerne er for mig indbegrebet af jul i København. Banen på Kongens Nytorv kan blive et trækplaster, både for julens turister og alle de skøjteglade københavnere, som er så heldige at bo her hele året rundt.”


Bliv opdateret på 5 min - hver uge!

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.