Samtale med Denise Benkjer, Founder af Eddys Daycare

Store iværksætterdrømme har sjældent rimet på noget med børnepasning, og slet ikke i Danmark. Men det findes faktisk. For 26-årige Denise Benkjer er det ikke bare en drøm. Hun står midt i det. Hun er kvinden bag Eddys Daycare, et privat børnepasningstilbud, hvor målet er at skabe trygge og kærlige rammer for børn samtidig med at hun udlever sin egen iværksætterdrøm. Det er en utraditionel iværksætterhistorie i Danmark, hvor meget er bundet op omkring det offentlige. En tidlig mandag morgen mødtes vi på Sonnys i det indre København, hvor Denise fortalte om hendes vision, udfordringer og passion for at forbedre børns trivsel.

Ugens creator er Denise Benkjer, Founder af Eddys Daycare


"Det blev klart for mig, hvor meget et fællesskab betyder, både for passere og børn"

eddys daycare

Denise Benkjer, Founder af Eddys Daycare


Denise, Lad os starte med den oplagte. Har det altid stået i stjernerne, at du skulle blive iværksætter?

“Jeg har aldrig rigtig følt, at jeg passede ind i skolesystemet, da jeg også har ADHD og altid har 1000 tanker og idéer i gang. For fem år siden fandt jeg ud af, at iværksætteri var min vej. Jeg har prøvet mange forskellige ting og er nu landet i børneverdenen, hvilket føles helt rigtigt, da jeg brænder for børns trivsel. Jeg kommer fra et kærligt hjem i Sønderjylland, hvor mine forældre drev en privat dagpleje med 10 børn gennem hele min opvækst. Nu er de plejeforældre til tre drenge. Det har givet mig en dyb forståelse og passion for at sikre, at alle børn har det godt. Jeg bor nu i København og nyder at kunne kombinere min iværksætterånd med min kærlighed til børn. Det føles som en naturlig forlængelse af den omsorg og kærlighed, jeg voksede op med.”

Hvordan opstod ideen så til Eddys Daycare?

“Min idé blev født, da jeg selv drev en privat dagpleje og oplevede, at der manglede nogle vigtige ting i min hverdag. Jeg savnede kollegaer at dele mine dage med, tage på ture sammen og støtte hinanden i arbejdet. Det blev klart for mig, hvor meget et fællesskab betyder, både for passere og børn. Jeg fandt det også svært hele tiden at finde nye børn, når mine pladser blev ledige, og de små skulle videre til børnehaven. Jeg ønskede derfor at skabe en løsning, der kunne hjælpe private passere med at finde børn og give dem en følelse af sikkerhed og stabilitet. Mit mål blev at skabe et setup, hvor private passere kunne stå stærkere sammen og give både dem og børnene et trygt og støttende fællesskab.”

" Vi introducerer blandt andet en løbeklub, hvor forældre kan komme ud og løbe, mens Eddy’s Daycare passer børnene på en legeplads”

Så hvis det kan gøres kort. Hvordan fungerer Eddys Daycare?

“Hos Eddy’s Daycare tilbyder vi i øjeblikket to forskellige services: privat pasning og babysitting. Vi matcher familier med private passere og babysitters, så familien kan få den hjælp, de har brug for. I vores privat pasningsordning placerer vi typisk 2-3 børn hos en privat passer. Dette sikrer, at hvert barn får tilstrækkelig én-til-én opmærksomhed og omsorg, samtidig med at de deltager i et trygt og støttende miljø. Hvis familien ikke har fået den ønskede vuggestueplads, kan vi hjælpe med at finde en privat passer, enten som en midlertidig løsning eller som et alternativ til vuggestuen. En privat passer giver deres barn mere én-til-én kontakt, tryghed og kærlighed hver dag. Har familien brug for en børnepasser eller babysitter til at hente deres barn fra institutionen, eller ønsker de pasning, mens de er ude at spise eller i biografen? Vi matcher dem med en erfaren børnepasser eller babysitter fra nærområdet, så de kan være sikre på, at deres barn er i gode hænder. Hos Eddy’s Daycare er vores mål at skabe trygge og kærlige rammer for familiens børn, uanset om det er gennem privat pasning eller babysitting.”

Og hvordan går det så?

“Det går rigtig fint hos Eddy’s Daycare. Vi oplever en stabil og sund vækst og er i gang med flere spændende nye tiltag. Vi introducerer blandt andet en løbeklub, hvor forældre kan komme ud og løbe, mens Eddy’s Daycare passer børnene på en legeplads. Derudover planlægger vi også forskellige events og fælles weekendpasning med aktiviteter for børnene. Vi er meget spændte på, hvad det næste halve år vil bringe os.”

Hvis du skulle fremhæve nogle milestones, som har været med til at definere virksomheden?

“En af vores store milepæle er at have opbygget et så godt og kærligt team bag Eddy’s Daycare. Det hele startede som en drøm, der blev til virkelighed, og vi er stolte af, hvor langt vi er kommet. En anden vigtig milepæl for os var at blive inviteret til at tale hos Cepos, hvor vi fik mulighed for at dele vores passion og mission.”

Denise Benkjer

"Vi har også oplevet lidt modstand fra kommunen, da de ser os som en konkurrent"

Hvor er de største udfordringer?

“En af vores største udfordringer er helt sikkert at kæmpe mod normen om, at det mest almindelige er at sende sit barn i vuggestue. Selvom undersøgelser viser, at det er bedre for barnet at have den samme faste voksen hver dag, så de kan føle kærlighed og tryghed, er det en opfattelse, vi arbejder hårdt for at ændre. Vi har også oplevet lidt modstand fra kommunen, da de ser os som en konkurrent. Men vi ser det som en positiv ting. Konkurrence kan presse det offentlige til at forbedre deres standarder, så børnene får bedre forhold i vuggestuerne. Det handler i sidste ende om at skabe de bedste rammer for vores børns trivsel og udvikling, og vi er stolte af at kunne bidrage til det.”

Hvordan ser din hverdag ud?

“Min hverdag er meget varieret. Nogle dage er fyldt med møder, andre dage besøger jeg vores passere, og på andre tidspunkter fokuserer jeg på vækststrategier. Der er også dage, hvor jeg arbejder med den daglige drift. Jeg starter altid dagen med en to-do-liste, men den kan hurtigt ændre sig, når akutte opgaver opstår. Sådan er det vel at være iværksætter.”

Hvem er du inspireret af?

“Det spørgsmål er faktisk lidt svært for mig, da der er mange seje og dygtige iværksættere derude. Der er dog ikke nogen specifik person, jeg er inspireret af. Jeg er mere inspireret af mentaliteten bag iværksætteri og viljen til at komme frem i livet. Det ser jeg virkelig op til.”


Vi glæder os til at følge Denise Benkjer og resten af Eddys Daycares videre færd. Følg med her på dontt.dk


Bliv opdateret på 5 min - hver uge!

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.