Af Andreas von der Heide. 

Kender I historien om Sir Richard Branson, der lånte en afrikansk syerske nogle penge til at starte sin egen systue, og som på trods af at være forudindtaget og ikke regnede med at få sine penge igen, fik pengene tilbage og siden den dag har hjulpet iværksættere i Afrika?

… Måske ikke, men her kommer den danske version.

Les Deux er vokset meget det seneste år, og jeg må konstatere, at det der driver mig, er at se ting få rødder og vokse. I den forbindelse fik jeg muligheden for at støtte et fantastisk projekt i Zambia, som mine gode bekendte Thomas Vester og Glenn Mott står bag. Drengene gav mig muligheden for at kombinere de ting jeg elsker mest og samtidig være med til at skabe en fremtid for en masse unge afrikanere gennem eventure.dk.

Jeg går ikke ind i et projekt uden at dedikere mig selv 100 % til det givne arbejde der skal til for at få succes.
En tom mark skal blive til en skole med alt hvad der behøves for at skabe et givende miljø til de unge som skal skabe væksten i Afrika. De første bygninger står allerede klar og atletikstadionet med fuld belysning, som skal give lokalbefolkningen muligheder for at udfolde sig fysisk frem for at drikke om aftenen, står også klar. Den 1. januar 2014 har vi de første elever klar på skolen, hvor de får muligheden for en betalt udannelse med efterfølgende job, hvis de er klar til det.

Min investering vil ske gennem Les Deux og mine egne projekter. Les Deux har i forbindelse med dette projekt lavet “Les Deux Projects” som skal funde en del af skolen. Hver gang vi sælger et item giver vi en frisk t-shirt til lokalsamfundet. Derudover funder vi elevernes skole kits, hvor de få alt hvad de behøver for at kunne følge timerne. Lige fra blyanter til mobiltelefoner. Dette er kun starten. Vi vil arbejde målrettet mod at kunne investere i små projekter, som giver de studerende mulighed for at skabe deres eget firma efter endt uddannelse.

Hvad angår min personlige dedikation vil jeg – som før skrevet – løbe gennem 250 km gennem Sahara ørkenen på 7 dage for at indsamle 150.000 kr. til et fodboldstadion. Tilmeldingen er røget afsted og træningen startet.

Det her er en iværksætterdrøm på højt niveau som jeg håber, at I vil følge på www.eventure.dk og www.lesdeux.dk, hvor vi vil opdatere med film og billeder.

Nike was right – JUST DO IT!”

//Andreas Von Der Heide