Thomas Refdahl har valgt at stoppe som CEO for det succesfulde sneakerbrand Arkk Copenhagen. Det fortæller han i dag til dontt.dk og uddyber ligeledes i et større opslag på Linkedin.

Refdahl vil stadig sidde i bestyrelsen og beholder ligeledes sin ejerandel. Men fremover er han ikke en del af den daglige drift. Men som han selv udtrykker det: “For the last time as CEO, but forever as a co-founder.”

Vi talte med Thomas lige efter han havde meddelt sin opsigelse!

Thomas, Hvorfor er det den rigtige timing, at stoppe op nu?

“Der var flere ting der gjorde at beslutningen faldt nu, men den væsentligste er, at Arkk efter 10 år er et defineret brand. Arkk  har en klar rejse foran sig og et stærkt fundament under sig. Jeg er selv god til skabelsen, retningen og kommercialiseringen. Det at få idéen til at leve, ud at flyve og få folk med på en rejse. Der er mine klare styrker og det er der jeg finder mit drive. Derfor giver det super god mening for mig, at lukke det kapitel og vende en ny side i livets bog. Jeg ved at Arkk har potentiale til at blive en unicorn og jeg vil for altid være brandets største fan.“

Thomas Refdahl

Thomas Refdahl


25% af mit liv har været med Arkk

Hvad er det for en rejse du ser tilbage på?

“Det første jeg tænker på er alle de utroligt fantastiske mennesker jeg har mødt på min vej. Det er mennesker fra hele verden, alle salgsbaggrunde og kulturer. Arkk har været en dannelsesrejse for mig personligt. Det har været en kæmpe del af mit liv igennem et årti. 

Det giver naturligvis en rygsæk af erfaring indenfor det at drive et brand, bygge en produktionsvirksomhed, lære hvordan man vækster et modebrand – men i centrum af alt det her, vil der altid være mennesket. Uden gode relationer, partnere, leverandører og ansatte er idéen lige meget. Så selvfølgelig er man 10 år mere erfaren i at drive forretning, men man er også blevet klogere på sig selv og de mennesker der lever i vores verden. Derudover har jeg rejst i hele verden. Arkk har virkelig taget mig vidt omkring og vi rejste 70-80 dage om året i en periode. Der er så uendeligt mange oplevelser, som jeg ser tilbage på med et smil på læben.”

Det er meget overvældende. En stor og ydmyg tak!

Hvordan bliver din rolle ift. til ARKK fremadrettet? Du vil fortsat være i bestyrelsen. Har det været vigtigt for dig? “

“Det vigtigste har faktisk været at give plads til Kasper som CEO og den nye konstellation der skal drive Arkk videre.

Det er vigtigt, at han som CEO får lov og plads til at gøre det på hans måde, som jeg også fik det. Så jeg skal ikke komme og blande mig på et bestyrelsesmøde næste måned allerede. Jeg tager det stille og roligt og påtænker at blive en del af møderne efter sommer. Det glæder jeg mig til. Og hey – Kasper og jeg er jo fortsat barndomsvenner, så mon ikke vi ringes i ny og næ omkring det hele trods alt.”

Og på den helt korte bane. Hvad skal der så ske nu for dig?

“For det første forsøger jeg lige nu at følge med på alle de enormt mange henvendelser jeg har fået i dag, siden jeg meldte min opsigelse ud på LinkedIn. Det er meget overvældende og jeg føler en stor og ydmyg tak for alle de mange beskeder, e-mails, sms’er og opkald dagen har budt på.

Så her og nu skal alle som har givet sig tid til at skrive have et svar. Dernæst skal jeg på et par ugers barsel med mine to piger. Min kæreste og vores lille datter. Det glæder jeg mig ustyrligt meget til. Og mon ikke foråret skal bruges på kaffeaftaler og møder omkring hvad fremtiden skal bringe. Det ser jeg også pokkers meget frem til.”

ARKK Copenhagen

De to founders af ARKK Copenhagen: Kasper Rasmussen (tv.) & Thomas Refdahl (th.)


Bliv opdateret på 5 min - hver uge!

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.