“Check in” med Rasmus Benjamin.

I denne uge kan du møde kunsteren Rasmus Benjamin. Han er både blevet smidt ud af handelskolen og sin designuddannelse, men har forfulgt sine drømme om at leve af sin kreativitet.

Han er beviset på at med mod og stor arbejdsindsats, kan du nå dine mål, selvom der skulle være nogle autoriteter, der tvivler på din vej.
Han har aldrig drømt om at blive iværksætter, men det gav mening for at kunne nå sine mål. For at tegne og lave kunst har altid været der, hvor Rasmus har det bedst!

I starten af oktober kan du møde ham i et stort creator-interview på dontt.dk – men nu er det tid til at checke in, og høre hvilke planer Rasmus Benjamin går med her og nu!

Hej Rasmus, hvordan har du det? 

“Jeg har det godt – jeg føler mig kreativ for tiden. Kreativitet er ikke noget, der bare hænger i hovedet 24/7 – så jeg smeder, når jernet er varmt. Jeg har gang i en masse projekter og elsker at udfordre mig selv. Der har været stille i sommerperioden – sådan er det altid, fordi folk har mere travlt med at nyde solen. Så holder jeg også mere fri i den periode – og nu er vi jo tilbage i hverdagen, så er jeg tilbage med en masse nye ideer og projekter – sådan har jeg det bedst.”

"Jeg har tit haft i tankerne at udgive en bog, men den skulle ikke være med bogstaver."

Rasmus Benjamin

Hvad er du drevet af for tiden? 

“Lige pt er jeg drevet af at male malerier med motiver og gør ikke så meget i det abstrakte. Den periode havde jeg før sommeren og elsker at arbejde forskelligt med kunsten. Så lige nu er det mest malerier med motiver og farver, der tiltaler mig.”

Hvem er du mest inspireret af for tiden?

“Jeg bliver hele tiden inspireret af tingene omkring mig – det kan være på telefonen eller på gaden. Jeg er god til at tage billeder af ting, som jeg ser på min vej og som inspirere mig – så gemmer jeg billederne som favoritter på telefonen og går igennem dem, når jeg skal i gang med at skabe noget nyt. Så i virkeligheden er det nok ikke, hvem der inspirerer mig, men hvad.”

Hvordan starter din dag?

“Jeg har aldrig vækkeur til, og har ikke haft det siden jeg havde fast arbejde for 6-7 år siden. Jeg arbejder bedst om aftenen, og det er her min hjerne og krop helst vil arbejde. Jeg starter min dag med at svare beskeder og mails i sengen, når jeg vågner, og lige kigger dagens nyeste posts igennem på forskellige medier. Derefter kører jeg ellers ud i mit studie og arbejder resten af dagen/aftenen.”


Rasmus Benjamin

Hvilke udenlandske medier følger du med i? 

“Jeg føler meget med i ting fra udenlandske gallerier og museer.”

Skriver du en bog en dag? 

“Jeg har tit haft i tankerne at udgive en bog, men den skulle ikke være med bogstaver. Det skulle være en ART BOOK med forskellige ting, jeg har lavet igennem tiden, og måske et mini portræt af mig, men ikke en decideret selvbiografi. Jeg elsker at læse i billeder og blive inspireret af det visuelle – det skal kunne afspejle sig i sådan en bog.”

Glæd dig til Oktober, hvor vi bringer et stort “Creators” interview med Rasmus Benjamin.


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.