I sidste uge kom nyheden om, at Sport Republic købte majoriteten i den tyrkiske klub Göztepe.
Sports Republic er et investeringsselskab, som blandt andet er startet af de to danskere Henrik Kraf og Rasmus Ankersen, som er velkendte både i disse spalter og i den danske fodboldverden.
Selskabet har base i London, hvor begge danskere i øvrigt er bosat.
De ejer i forvejen den engelske Premier League klub Southampton, og de har ikke lagt skjul på, at ambitionen er at eje flere fodboldklubber i verden (populært kaldet “multiple club ownership”).

Nu har Sports Republic investeret igen, men denne gang er det ikke en fodboldklub. I denne omgang er der tale om medievirksomheden Sport Buff.

Sport Republic er den største investor i runden, en seed-runde, som indbringer Sport Buff 2,5 mio. dollar, næsten 20 mio. kr. Der er i samme runde kommet andre investorer med, blandt andet Matthew Benham, Brentford og FC Midtjyllands hovedaktionær, som igennem mange år har arbejdet tæt sammen med Rasmus Ankersen. Deres relation var direkte årsag til, at Matthew Benham købte FC Midtjylland.

Virksomheden Sport Buff blev stiftet i 2019 og har specialiseret sig inden for såkaldt gamification indenfor Sport. Det kan f.eks. være, hvor Sport Buff sætter spilelementer ind, hvor der normalt ikke er nogen. Det kan være quizzer, afstemninger og muligheden for at vise opslag fra sociale medier undervejs i et sportsarrangement.

Henrik Kraft, bestyrelses-formand i Sport Republic fortæller:

”Vores investering i Sport Buff på så tidligt et stadie er ikke bare et bevis på vores tro på deres forretningsidé, ledelse og udførsel, men også på den mulighed, som de giver vores forretninger og den globale sports- og tv-industri.”

Henrik lægger ikke skjul på, at de kommer til at investere endnu mere:

”Vores ambition hos Sport Republic er at opbygge en portefølje af ejerandele med stor indflydelse i fodboldklubber og andre sports-relaterede aktiver fra hele verden og bruge vores eksisterende netværk og portefølje af sportsteknologivirksomheder til at accelerere udvikling i disse.”

Udover Henrik Kraft og Rasmus Ankersen har de også den serbiske rigmand Dragan Solak som investor. Han er medstifter og tidligere majoritetsejer af medievirksomheden United Group.

Vores ambition hos Sport Republic er at opbygge en portefølje af ejerandele med stor indflydelse i fodboldklubber og andre sports-relaterede aktiver fra hele verden

Rasmus Ankersen

Tilmeld gratis!

Få en ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.
Tilmeld vores nyhedsbrev gratis her.