Når FC Nordsjælland i aften tager i mod Odense Boldklub, så bliver ikke i de normale røde Nike dragter.

Anledningen er 25 km væk. I hovedstaden festes og markeres nemlig “mangfoldigheden” med “Pride”. En ting som hele Superligaen faktisk bakker op omkring. Alle anfører vil f.eks. bære regnbuefarvede anførerbind.  Men FC Nordsjælland har valgt at markere det positive budskab yderligere.

Til kampen stiller alle 10 markspillere nemlig op i hvidt, hvor klubbens logo optræder i regnbuefarver ligesom numre og navne på ryggen også er regnbuefarvede. Spilledragter, som er designet og produceret i samarbejde med klubbens partnere hos Unisport.dk og Nike.

FC Nordsjællands nye identitet:
Med dette intiativ viser FC Nordsjælland, hvor stor visuel fleksibilitet, der er med det nye logo. ( Identitet ) Designmæssigt er trøjen i top, meget anderledes og alligevel er man ikke i tvivl om det er FC Nordsjælland, der er afsender. Du kan læse mere om den nye identitet her. 

Med dette intiativ viser FC Nordsjælland, hvor stor visuel fleksibilitet, der er med det nye logo.

Dontt.dk

Direktør Søren Kristensen fra FC Nordsjælland fortæller:

-I FC Nordsjælland har vi klare værdier, som vi stræber efter at leve op til i alt, hvad vi laver. På og uden for banen og fra ungdom til senior. At rumme diversitet og inkludere alle fra forskellige kulturelle baggrunde er noget af det, der fylder allermest i vores arbejde hver eneste dag. Vi synes, vi som klub og sport er med til at rykke ved mange ting, men vi skal også være ærlige og erkende, at når det kommer til fodbolden, så er der stadig langt at gå i forhold til ligestilling og accept af alle uanset seksuel overbevisning. Vi har et alvorligt problem på og uden for banen, og derfor starter vi med at kigge på os selv, for vi er en del af det problem.

-Vi er glade for, at fodbolden vil være med til at tage ansvar og skabe opmærksomhed omkring det via klubbernes og DBU’s initiativer. Men vi føler, at vi skal gøre mere. Vi vil udfordre vores eget miljø. Derfor har vi valgt at spille i de her dragter og sammen med CPH Pride støtte en af de vigtigste organisationer i form af Pan Idræt, og derfor har vi inviteret et hold fra Pan Idræt op for at tale med og til vores Superliga- og Kvindeligatrup i vores eget miljø. Vi skal ikke kun være med til at ændre på andres perspektiv, vi skal også udvikle vores eget. Og det bliver ikke sidste gang, vi gør det her.