Samtale med Frederikke Würtz, Founder af Pretty Please.

I dag kommer du med på besøg hos den populære skønhedsklinik Pretty Please, som ligger i midten af skønne Værnedamsvej. Pretty Please er en kosmetisk klinik. Bag virksomheden står Frederikke Würtz, som ejer virksomheden sammen med sin søster, Cathrine Würtz. Mens Frederikke og deres personale sørger for, at kunderne får en god oplevelse, er Cathrine ansvarlig for administration og markedsføring.

I denne artikel åbner Frederikke for sit farvestrålende univers, vejen fra offentlig ansat til klinikejer, og om ikke at ville gå på kompromis med personlig, positiv og hyggelig oplevelse. For nogen er det bare noget, man siger, for Frederikke betød det et farvel til hendes første virksomhed.

I dag kan du møde Frederikke Würtz i ugens creator-samtale.

Pretty Please

Frederikke Würtz, Founder af Pretty Please.


Hvem er Frederikke?

“Jamen, rent professionelt er jeg ejer af klinikken Pretty Please, som jeg har sammen med min søster. Jeg har snart 10 års erfaring fra branchen og er uddannet fra Sygeplejeskolen. Før klinikken her på Værnedamsvej var jeg medejer af Retouch Clinic inde på Kongens Nytorv.

Rent privat bor jeg i København med Kasper og vores barn på 3 år.”

"Jeg er taknemmelig for det miljø, vi har skabt, og at vores kunder bliver ved med at besøge os.”

Har det altid stået i stjernerne, at du skulle blive iværksætter/have din egen klinik?

“Aldrig. Det har aldrig været en drøm. Men min søster har derimod taget en iværksætteruddannelse og har altid haft det drive. Nu er jeg selv blevet afhængig af min egen frihed. Det er simpelthen fantastisk.”

Så hvordan blev du selvstændig?

“Efter jeg havde gået på Sygeplejeskolen og arbejdet et års tid, kunne jeg mærke, at jeg skulle noget andet. Så jeg sagde op, men skulle selvfølgelig ud at finde mig et andet job. Ved lidt af et tilfælde kom jeg til at arbejde i receptionen hos en plastikkirurg. Men her mærkede jeg på egen krop, dels hvordan forholdene var i det private ift. til det offentlige, men jeg fik også et indblik i livsstils- og skønhedsklinikker. Ret hurtigt fik jeg qua min erfaring som sygeplejerske lov til at hjælpe min chef Henrik, som var ejer og læge på klinikken.

Det gav mig smag for branchen, og jeg begyndte at søge lidt videre for at finde den rette plads for mig. På det tidspunkt “boomede” det ikke med klinikker, som det gør i dag. Der var måske en 20-30 stykker, hvor der vel i dag er 200-300. Men som sagt var jeg opsøgende og fandt en rigtig dejlig og fin klinik i Pilestrædet, hvor jeg blev uddannet som kosmetisk sygeplejerske og fik de godkendelser, der skal til, registringerne hos sundhedsstyrelsen osv. Herfra var det helt slut med det offentlige, og jeg arbejdede på et par forskellige klinikker. I 2015 opstod ideen så om at starte en klinik op selv. Sammen med en forretningspartner startede min søster og jeg op selvstændigt med Retouch Clinic. Den havde vi til slut 2020, hvor jeg kunne mærke, at virksomhedens DNA gled fra det, som jeg ønskede. Men samtidig kunne jeg mærke, at jeg på ingen måde var færdig i branchen. Det gik jo også rigtig godt. Så i foråret 2021 startede vi Pretty Please på Værnedamsvej, som er blevet en langt mere personlig klinik, hvor kundernes ve og vel altid er førsteprioritet.”

Pretty Please
Pretty Please

Hvorfor tror du I, at fik succes?

“Dengang, hvor vi startede, var Instagram og Facebook helt nyt. Med det rigtige indhold, kunne man organisk komme rigtig langt ud. Det kan du jo ikke længere på samme måde. Dengang benyttede vores konkurrenter kun traditionelle former for markedsføring, så det føltes nærmest som om, at vi havde Instagram for os selv, mens de var på busreklamer og delte flyvers ud. Det var ikke, fordi vi havde en speciel strategi for det, men det var de muligheder, vi havde, og som lå mest naturligt for os. Det skabte virkelig en god stabil kundekreds.”

Pretty Please

"Vi skulle jo i gang med at genskabe os selv, opbygge ny kundekreds, og vi har langt flere konkurrenter nu, i forhold til sidst vi startede."

Frederikke om opstarten af Pretty Please

Hvis vi så spoler frem til i dag. Hvor er I så med Pretty Please?

“Vi skulle jo i gang med at genskabe os selv, opbygge ny kundekreds, og vi har langt flere konkurrenter nu, i forhold til sidst vi startede. Vi er et rigtig godt sted nu, men det har været hårdere, end jeg regnede med. Der kom også lige en “omgang corona” ind fra højre.

Men jeg er taknemmelig for det miljø, vi har skabt, og at vores kunder bliver ved med at besøge os.”

Det er sikkert ikke alle vores læsere, der præcis ved, hvad I laver. Vi sætter en infoboks ind med behandlingerne, men kan du ikke beskrive for mig, hvilken “verden”, du ser, I er en del af?

“Vi er en livsstilsforretning og klinik. Jeg ser os ligestillede med frisører, tandlæger, fodterapeuter og alle de ting, hvor man gør noget godt for sig selv.”

Vi har hverken en 3 eller 5 årsplan

Hvem er typisk jeres kunder?

“Hvis du går ned i vores kundekartotek og tager et gennemsnit, så er det kvinder på omkring 40 år, som gerne lige vil friskes lidt op, så krop, energi og ansigt føltes ad. Men vi har også kvinder, der er yngre og meget ældre.”

Har I et ansvar for at rådgive kvinder?

“Ja, selvfølgelig. Det gør vi meget ud af. Men hvis der er noget, man er ked af, så synes jeg ikke, at man skal holde igen. Det giver jo energi at være godt tilpas. Jeg er med på, at der er nogle, der er ekstreme, og gør usunde ting, men der er vi jo slet ikke med vores kunder. Men jeg synes ikke, at vi skal gå og blande os i, hvad andre gør med deres krop.”

Hvad er ambitionerne for Pretty Please?

“Vi har hverken en 3 eller 5 årsplan. Når jeg kigger tilbage på mit liv, har der aldrig været en stor masterplan. Lige nu er jeg her, og har det så skønt. Vi har en mega hyggelig og sjov hverdag, så det er meget tilfredsstillende. Jeg har ikke en drøm om, at vi skal være en kæde eller have klinikker andre steder.”

Hvem bliver du inspireret af?

“Det er et godt spørgsmål. Jeg hører en masse podcast, men det er faktisk mere romaner, jeg lytter til. Men det er ikke, fordi jeg følger med i bestemte magasiner eller personligheder. Jeg bliver enormt inspireret af mine veninder, men føler ikke det er arbejdsmæssigt. Derhjemme bruger jeg selvfølgelig også Kasper (ARKK Copenhagen, co-founder),“ slutter Frederikke Würtz.

Frederikke Würtz

Mere? Tilmeld gratis

Continued….

Det her bliver ikke det sidste du har læst til Pretty Please og Frederikke på dontt.dk

Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her. 


Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.

Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.