Til venstre fra indgangen i Tivoli ligger Pantomimeteatret. Den legendariske scene danner rammen om en ny balletforestilling fra på lørdag. Hvis du er fascineret af dansk design, så er bør du læse grundigt videre. På lørdag er der nemlig premiere på den moderne balletforestilling ”Et glimt af i går i dag”, der blandt andet tager udgangspunkt i PH’s klassikere ”Glemmer du”, ”Hvorfor er lykken så lunefuld” og ”Dansevisen”, som nærmest er udødelige. Forestillingen har Paul James Rooney som koreograf, mens jazzsangerinderne Sinne Eeg og Birgitte Soojin står for nyfortolkning af de gamle danske klassikere.

Tivoli fortæller: 

Der er lys i PH-lampen, Ægget-stolen står klar til, at du kan tage et lille hvil, og jazzen spiller lystigt ud af grammofonen. De gamle dage indtager Tivoli, når ”Et glimt af i går i dag” den 13. juli kl. 20:30 får premiere på Pantomimeteatret. Her hyldes det eviggyldige danske design i en moderne forestilling, der vender blikket tilbage til dengang, de store klassikere blev skabt.

Det er jazzmusikerne Sinne Eeg og Birgitte Soojin, der står for musikken, mens britiske Paul James Rooney står for koreografien i forestillingen, som er noget helt ud over det sædvanlige. Her danses publikum ind i en svunden tid, som hylder de holdbare designklassikere, der stadig præger vores hverdag den dag i dag. Klassikere, der allerede hyldes i Tivoli, hvor der lige nu er en udstilling med PH-lamper.

Paul James Rooney er en anerkendt koreograf, der siden 2006 har været ansat i Tivoli Balletteater, hvor han gang på gang har bevist sit store talent for at nytænke og forfine balletkunsten. Derfor er det ham også en ære denne gang at kunne præsentere en hyldest til det mest danske, vi har.

Klassisk design bliver aldrig umoderne. "Et glimt af i dag i går" sigter mod at vise stilæstestik gennem dans, kostumer og musik.

Paul James Rooney, Koreograf.

Koreograf Paul James Rooney fortæller:
”Klassisk design bliver aldrig umoderne. I en lejlighed i dag ser du en række kontraster mellem design, hvor det nye er mikset med gammelt, de danske designklassikere med moderne design. Klassikerne virker ikke malplacerede men er stadig skelsættende i dag og i morgen. ”Et glimt af i dag i går” sigter mod at vise denne stilæstestik gennem dans, kostumer og musik.”

Er man til Svanen og 7eren, teaktræsmøbler og klassiske kostumer, så er det her uden tvivl en ballet, man ikke må gå glip af denne sommer. For kombinationen af den klassiske dans og dansk design er ganske unik og vil tage dig med på en rejse, du ikke havde forestillet dig. Med på scenen er blandt andre danserne Helena Casado og Carlos Garcia samt en række andre store navne.

”Et glimt af i går i dag” er blot en forestilling ud af lang række opførsler på Pantomimeteatret denne sommer. Blandt andet har den moderne ballet ”Tableaus in Motion” også haft premiere, og så er der netop blevet budt til et gensyn med ”Den standhaftige Tinsoldat”, der har dronning Margrethe som scenograf.

Tivolis balletchef Peter Bo Bendixen fortæller:
”Pantomimeteatret og Tivoli i det hele taget er en blanding af tradition og inspiration på en ny måde. Vores slogan er ”Altid som aldrig før”, og det er præcis Tivolis ånd. ”Et glimt af i går i dag” viser det, vi kender på en ny måde – en ny vinkel på de gamle klassikere.” 

Det gamle Pantomimeteater står klar til endnu en gang at danne rammen for en medrivende opsætning, og “Et glimt af i går i dag” spiller indtil 20. september. 

Koreografien er af Paul James Rooney og kostumerne er skabt af Charlotte Østergaard, der i samarbejde med Troels Oxholm Thomsen også har stået for forestillingens scenografi.