Kom med til Ordinær generalforsamling for PARKEN Sport & Entertainment A/S. Selskabet bag blandt andet F.C. København og Lalandia.

Det kan godt være, at der har været lidt slinger på banen i de seneste uger for F.C. København. Men slinger i valsen var der ikke på dagens generalforsamling. Et historisk overskud på 430 millioner blev formelt godkendt og bestyrelsens konstituering var ingen overraskelse.

Til stede på generalforsamlingen var både Lars Seier og Erik Skjærbæk samt en repræsentant for Karl Peter Korsgaard Sørensen. Tilsammen ejer de 3 over 70% af PARKEN og er dermed den suveræne majoritet.

Op til generalforsamlingen havde der, blandt FCK’s fans, været stor debat om bestyrelsen var villig til at investere i både PARKEN og træningsanlæg. Den spænding var dog aftaget til dagens generalforsamling, da direktør Jacob Lauesen i dagens Berlingske fortalte at bestyrelsen havde “nikket” til at bruge et 3-cifret millionbeløb til forbedringer.


PARKEN

Henrik Møgelmose, formand for PARKEN & Jacob Lauesen, Direktør i F.C. København.

Generalforsamling PARKEN

Berlingskes forside i dag.


På tur med Kong Frederik for at promovere Danmark

Den nye formand Henrik Møgelmose kom med den klassiske beretning. Det blev af gode grunde til en slot oplæsning af klubben og koncernens bedste år nogensinde.
Et par interessante nedslag fra Møgelmose var:

F.C. København var i Polen med Kong Frederik og repræsentanter fra regeringen tidligere på året. Her var de med til at promovere dansk erhvervsliv. Vi har tidligere skrevet om det fremstød her.

Bestyrelsen glæder sig over F.C. København får sit første kvindehold nogensinde og kalder det en milepæl for PARKEN. Det har meget høj prioritet.

Bestyrelsen tror fortsat på, at man vinder mesterskabet i år.

Formanden sluttede talen af med “Husk – Vi er kun lige begyndt”. Et slogan som besøgende af PARKEN kender rigtig godt og som er født ud af direktionens strategi om fremtidens F.C. København.


Andre nedslag

Derefter var det tid til spørgsmål. Vi skal spare jer for dem alle, men der var et par interessante nedslag i nogle af svarene fra formanden.

Uden at nævne William Kvist direkte, så fortalte Henrik Møgelmose, at man umiddelbart ikke bare leder efter en ny tidligere fodboldspiller i bestyrelsen. Det skal være en person med ledelseserfaring og en person, der kan udfordre PC, Sune og Nestrup.

Der var en hørehæmmet aktionær, der savnede muligheder for at følge bedre med på FCK’s website. Det noterede Jacob Lauesen hurtigt. Timingen er interessant. Senere i denne måned udgiver dontt.dk en artikel omkring det på et generelt plan. Der er nemlig et lovkrav om “Accesability” som træder i kraft i 2025.

Bestyrelsen har foretaget en oprydning i tilknyttede binavne. Man dropper følgende navne:
”PARKEN Venues A/S”, ”Rock Show A/S”, ”X-Line A/S”, ”Super Shoppen A/S” samt ”Super Pubben A/S”.

På trods af udmeldingerne om en investering i et opdateret træningsanlæg, så blev der alligevel stillet spørgsmål “fra salen”. Hvornår sker der noget? Formand Henrik Møgelmose var enig og kunne fortælle at de er i fuld gang. Det kan kun gå for langsomt. Han forsikrede samtidig at FCK bliver på Frederiksberg.

 

Henrik Møgelmose

Henrik Møgelmose, Formand for PARKEN.


Citater fra dagen

Vi slutter reportagen af med 2 citater fra den nye formand i PARKEN.

“Det kan godt være at Ståle Solbakken ikke synes bestyrelsen havde forstand på fodbold. Men nogle gange havde det også været godt med en manager som havde forstand på penge.”
Sagt af Henrik Møgelmose, da en aktionær hentydede til Ståles kritik af bestyrelsen, da han blev fyret.

“Vi har ingen dresscode i bestyrelsen. Udover at man ikke skal være i gult.”
Sagt af Henrik Møgelmose på spørgsmålet om, der var for mange jakkesæt i bestyrelsen.

PARKEN København

Bliv opdateret på 5 min - hver uge!

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.