Så kom det! Endelig! Statsminister Lars Løkke Rasmussen har udskrevet folketingsvalg i Danmark. Vi skal til valg Grundlovsdag. ( D. 5 juni 2019 )

Dontt mener: “Det måske vigtigste valg nogensinde”

Valget handler ikke alene om hvilken statsminister vi skal have. For første gang i mange år, så er der decideret opbrud i blokkene, og intet er givet på forhånd.
Dontt.dk vil dække valgkampen, når det giver mening. Vi vil lade dagbladene / TV om nyhedsdækningen, debatterne og alle “skænderierne”. Det gør de godt. Men vi vil forsøge, at dykke et “hak” længere ned ift. til hvad der interesserer vores læsere.
Det vil vi gøre med baggrund og udvalgte interviews, men også bringe historie og “sjove” indslag. Det skal der være plads til. Det bliver en lang valgkamp. ( Faktisk den længste siden 1975 )

Vi skal finde vores mærkesager sammen med jer!

Få dit første overordnet overblik her.

God valgkamp til alle!

Folketinget

Opstillede partier:
Vi skal helt tilbage til år 1990 for, at finde så mange opstillede partier. Der stillede nemlig 13 partier op, præcis det samme som til det kommende valg. Her er det værd at bemærke, at et parti kun opnåede 763 stemmer. Der var 5 partier der ikke kom ind, og stemmespildet endte på 4,9 procent. Kan det ske igen i år?

Lav opbakning til de store:
De to “statsministerpartier” Venstre og Socialdemokratiet har tilsammen den laveste opbakning blandt vælgerne siden 1988. ( Sidste meningsmåling før valget blevet udskrevet )

Husk at stem!
Ved sidste valg i 2015 stemte 85,8 % af alle danskere med stemmeret. Det svarede til 3.089.773. Selvom man aldrig kommer op på 100%, så kan sofavælgere fra sidste valg spille en stor rolle i valget. Hvilket parti kan få “dem op” ?

Jeg synes det er rystende. At hele befolkningsgrupper skal smides ud. Det er så udansk.

Morten Østergaard om partilederen fra Stram Kurs

De vigtigste valgredaktioner?
Hvem spiller en rolle i valget? Hvem kan flytte stemmer?
Der er mange der spiller en stor rolle i valgkampen. I de kommende dage skaber vi overblikket fra jer.
VALGAMOK redaktionen er allerede samlet som du kan se! 

Vi er 13 partier der stiller op, og det bliver selvfølgelig lidt tungt. 13 er mange på en gang, men alle er velkomne.

Lars Løkke Rasmussen om den første partilederrunde

Hvis du har input til dontt.dks valgdækning, så er du velkommen til at skrive til os.
redaktion@dontt.dk