Mens FC København spillerne fra på mandag drager på træningslejr i Portugal, så bliver græstæppet udskiftet i PARKEN. Det har ikke været et uvant syn, at man har været nødt til at skifte græstæppet. Men denne gang er anderledes end det normale. FC København har nemlig valgt at anlægge en hybridbane.

FC København skriver om valget: 

Valget af bane kommer denne gang på baggrund af anbefalinger fra den eksterne ekspertgruppe STRI, der også rådgiver UEFA om baneforhold. Anbefalingen kommer efter en længere analyse af forholdene i Telia Parken. Den viste, at mange forhold gør det meget vanskeligt at sikre en optimal bane på stadion året rundt. Det handler blandt andet om antallet af kampe, den geografiske placering samt klimaet.

FC Københavns Daniel Rommedahl (Director of Football Operations and International affairs) uddyber:

”Vi har forhørt os hos de førende eksperter på området i verden, og meldingen er, at vi allerede gør rigtigt mange ting rigtigt og godt, men at vores bane har ekstremt vanskelige forhold, når alle parametre regnes ind. Vi har nu fået nogle gode input til mulige forbedringer, og nu har vi også mulighed for at teste dem i praksis.

”Hybridbane-teknologien giver muligheder for at skabe en mere stabil bane, og da timingen i forhold til brug af stadion er gunstig lige nu, så ser vi det som en oplagt tanke at teste det af herinde.”

Den nye bane står klar til hjemmekampen mod Celtic FC d. 20 feb.

Daniel Rommedahl, FC København

Neil Rodger fra STRI fortæller

”For at sikre at banen i PARKEN bedre kan imødekomme klubbens høje standarder, og med en høj frekvens af kampe og træninger og vejrforholdene taget i betragtning, har klubben på vores anbefaling valgt at lægge helt ny bane med 95 procent naturgræs og 5 procent kunstgræs. Det skal øge banens tolerance og stabilitet”

“Normalt syer man kunstgræsset 20 centimeter ned i underlaget, men her bliver det 9 centimeter, da behovet her er en ”semi-permanent” bane. Målet er færre udskiftninger af banen i løbet af den travle sæson. Det er den rigtige løsning lige nu, som vi ser det, mens andre løsninger kan være bedre på andre tider af året.”

En stor udfordring
”Som en del af den omfattende gennemgang af alle aspekter omkring banen, har vi konkluderet, at vejrforhold med lave temperaturer og omgivelser med arkitektur på stadion, der mindsker lysmængden, kombineret med mange kampe og træninger, gør det til en stor udfordring at holde banens kvalitet på den standard, klubben ønsker,” siger Neil Rodger, Design Consultant ved STRI og fortsætter:

“F.C. København har allerede tidligere investeret i det bedste lyssupplement på markedet for at sikre vækst og genopretning af banen, og vi har bidraget med at optimere effekten af dette på sigt.”

Foto: fck.dk