Københavnere og besøgende i hovedstaden kan se frem til et nyt grønt åndehul midt i byens centrum omkring hovedindgangen til Tivoli. Det er i hvert fald intentionen fra både Københavns Kommune, Tivoli og en række andre interessenter. Tidligere var politikerne bekymrede for de trafikale konsekvenser ved at lukke vejene for biler, men en ny analyse har gjort disse bekymringer til skamme.

Den nye analyse af de trafikale konsekvenser ved at anlægge en bypark mellem Tivoli og Axel Towers puster nyt liv i drømmen om et grønt parkområde midt i København i starten af Vesterbrogade. Analysen viser, at busserne, der i dag kører ad Vesterbrogade hen mod Københavns Hovedbanegård, uden store udfordringer kan omlægges til at køre ad Jernbanegade og Hammerichsgade i stedet. Dermed er byparken, som er foreslået af Tivoli og de øvrige ejendomsejere i området, tættere på at blive realiseret.

Det første udkast til, hvordan byparken kan se ud, er udarbejdet af GEHL Architechts, og økonomiudvalget i Københavns Kommune har netop besluttet at gå videre med planerne for byparken.


"Det er et fantastisk projekt, der nu er tættere på at blive til virkelighed"

Tivoli

Foto: Gehl Architects


Susanne Mørch Koch, direktør for Tivoli siger

“Vi lægger ikke skjul på, at vi meget gerne ser, at byparken bliver til virkelighed. Vi hilser de mulige løsningsforslag velkomne, og vi ser frem til det videre forløb. En grøn bypark bliver utvivlsomt en gevinst for både københavnerne og de, som besøger hovedstaden, og vil give Tivolis gæster en endnu bedre ankomst til vores forlystelseshave. Der er tale om et kvalitetsløft af hele området med udsigt til et grønnere København, der også kommer til at bidrage til udviklingen i hovedstaden. Det ser vi i Tivoli meget frem til at blive en del af.”

Etablering af parken kræver en ny lokalplan og et kommuneplantillæg. Den endelige udformning af parken vil ske på baggrund af en arkitektkonkurrence.

Line Barfod, teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune udtaler

”Det er et fantastisk projekt, der nu er tættere på at blive til virkelighed. Mange københavnere vil få stor gavn af en stor grøn bypark lige ved siden af Rådhuspladsen og Tivoli. Denne park vil skabe et helt unikt byrum med meget mere byliv og vil gøre København endnu mere indbydende også for turister.”

Finansieringen skal dog først på plads, inden parken kan blive en realitet. Der kan være mulighed for at private fonde vil støtte op om projektet.

FAKTA:
De ejendomsejere, der står bag forslaget om en bypark i starten af Vesterbrogade er: Tivoli, Landbrug & Fødevarer, Dansk Industri, Danica Pension, ATP Ejendomme, Dansk Industri, Landbrug og Fødevarer, RICHSHUSET Ejendomsaktieselskabet Paraplyen.


Bliv opdateret på 5 min - hver uge!

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.