Kronik, Dontt.dk
Nicoline Durup, stifter af gardinvirksomheden DURUP

Nicoline Durup, stifter af gardinvirksomheden DURUP, kommer her med sin iværksætter-beretning midt i den buldrende coronakrise. Ingen er længere i tvivl om, at de økonomiske konsekvenser vil ramme hårdt. Meget hårdt. Men spørgsmålet er, om vi allerede nu kan drage et par erfaringer, se på vores forretning med nye øjne og ikke mindst lade os inspirere af de mange iværksættere, som i disse tider forsøger at handle hurtigt for at overleve.

 

Kære Corona,

Du er et slemt bæst og en hård modstander, men du får mig fandme ikke ned med nakken!

Coronadag nr. 12. Intet er som det plejer. Sundheden bløder. Økonomien bløder. Menneskeheden bløder. Vi er alle locked down. På et splitsekund blev hele verden vendt på hoved uden muligheden for at forberede os og jeg kan ikke lade være med at tænke på forrige onsdag. En dag som på mange måder markerede det høje ambitionsniveau jeg fra start har haft for min virksomhed: Jeg vil med DURUP skabe det største internationale interiørbrand. Scenen var sat og strategien kørt i stilling. Den onsdag skød vi den tredje og sidste kampagnefilm med en af Danmarks største influencere. Jeg var på mange måder flyvende. Men uden at være givet nogen form for reaktionstid kørte hele Danmark ind i en kæmpe coronamur lige der onsdag aften. Av. Panik. Hamstring. Aflysninger. Tavse telefoner. Hvad nu? En start-up-de-tour.

Vi iværksættere er heldigvis beriget med den evne, at vi sjældent giver op og at vi af natur er vant til at navigere i kaotiske farvande for at holde skuden oppe. Netop den egenskab trækker jeg særligt på i disse dage. Derfor er tiden nu inde til at kigge på min forretning med en helt ny post-corona brille. For skal DURUP leve, er vi nødt til først at overleve og det kræver, at vi allerede nu, kigger på de muligheder vi har i den givne Corona situation. Det gode ved kriser er, at vi bliver tvunget til at tænke nyt, rette til og skære ind – og det bliver selvfølgelig også essentielt for DURUP. På Corona dag 7 har jeg som kampklædt iværksætter derfor søsat nye tiltag og tanker, klar til eksekvering:

"Drømmen, ambitionen og troen kan ikke sættes på pause"

Nicoline Durup


Et æg her. Et æg der.

Hvis der er én ting coronakrisen på blot tolv dage har lært mig, så er det, at jeg har brug for at spille på flere heste. Egentlig lyder den erfaring jo banal. For det siger vel sig selv, at man sjældent skal lægge alle æg i én kurv. Men med en virksomhed med blot ét år på bagen, har strategien været at bygge et stærkt face-to-face-brand og forretning op inden vi gik online. Fra den ene dag til den anden blev fysiske indkøb overhalet af onlineshopping – et mønster som forbrugeren formentlig vil fastholde efter krisen. I disse dage havde en online salgskanal derfor været et stærkt kort, hvorfor jeg i skrivende stund har fremskyndet netop den lancering. Vi går nu i luften med en multi-chanel strategi, som giver bedre tilgængelighed og dermed salg af gardiner på tværs af flere kanaler. Der arbejdes hårdt i skrivende stund!

Post-Corona produkter

Lad os være ærlige: skræddersyede gardiner med beløb på 20.000 og opefter er nok ikke først på forbrugerens indkøbsliste hverken nu eller lige på den anden side af krisen. Omvendt er opgraderingen af vores hjem, familiehygge, sammenskudsgilder (når vi igen må ses) og ferie i Danmark, formentlig på danskernes fremtidige to-do liste. Og med netop den tendens, kommer selvfølgelig også et ønske om at pynte hjemmet med fx gardiner som et passende yderst perfekt produkt – hvis de altså kan forsvares i budgettet. Af samme grund introducerer vi ready-made-curtains til mere overkommelige priser, som favner det vi kan forsvare at forbruge efter krisen.

Jeg nægter, nægter at give op....

Som iværksætter sidder jeg på én og samme tid med en kæmpe frygt og en ualmindelig høj kampgejst. Situationen er absurd. Ekstraordinær og aldrig set før. Men iværksætterånden lever i mig og trods store økonomiske konsekvenser, så nægter jeg at give op. Drømmen, ambitionen og troen på min forretning kan ikke sættes på pause.

Så kære Corona, du er et slemt bæst og en hård modstander, men du får mig fandme ikke ned med nakken!