I dagens ventede ministerrokade var den største overraskelse, at Mia Wagner træder ind i regeringen og bliver ny digitaliserings- og ligestillingsminister for Venstre.
Mia Wagner er uddannet jurist, men er i det brede Danmark mest kendt som iværksætter, blandt andet efter deltagelsen i TV-programmet Løvens hule.

Hun er tidligere koncern-direktør i familievirksomheden Freeway og var med til selv at starte Nordic Female Founders, der investerer i kvindelige iværksættere.

Nu er det altså 2. gang, at Venstre hiver en iværksætter ind som minister, som har deltaget i det højeksponerede DR1 program. Første gang var, da daværende Venstre-statsminister Lars Løkke hentede Tommy Ahlers ind som ny uddannelses- og forskningsminister.

Venstre har en bunden opgave i at vinde liberale storbystemmer tilbage. En del af løsningen giver den nye formand Troels Lund Poulsen sit svar på her.

Det lykkedes for Tommy Ahlers, der efter sin ministerperiode bragede ind i Folketinget. Han var den politiker i landet, der fik femteflest personlige stemmer.

Men det hele sluttede, før det nærmest startede. Kort tid efter meddelte Ahlers, at han ville stoppe i Folketinget, hvor han blandt andet udtalte: “Politik handler for meget om spillet og lidt for lidt om visionerne og de gode ideer.” Måske det så havde hjulpet, hvis han selv var blevet i sin valgte periode.

Men heri ligger også udfordringen for, om Mia Wagner lykkedes. Kan hun sætte sit præg på dagsordenen og har hun tålmodigheden, kan hun på alle måder blive en succes.

Hun vil styrke Venstres position indenfor både iværksætteri og ligestilling. Vi har brug for iværksættersjæle på Christiansborg og især i de traditionelle partier som Venstre.

Så det er både godt set af Troels Lund og et scoop for Venstre at udskifte et usynligt ministerie med en eksponeret og dygtig erhvervskvinde udenfor borgen.


Mia Wagner

  Formatet "dontt.dk mener" er udtryk for dette medies holdninger og deltagelse i vigtige samtaler. Det kan være om samfundet, dansk politik, økonomi/vækst, kultur og det liv, vi lever i.


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.