EU-Valg. Den med Maria Pryds fra Konservative.

Søndag d. 9. juni 2024 skal danskerne til stemmeurnerne igen. Det sker når vi skal vælge hvilke danske politikere, der skal til Europa-Parlamentet. Danmark har i alt 15 pladser ud af i alt 720 medlemmer. Så det er ekstremt vigtigt, at vi får valgt de rette personer.

Men hvor vigtigt er EU-valget egentlig? Hvad handler det egentlig om? Hvor meget fylder EU i vores hverdag? Det forsøger dontt.dk at svare på i en ny serie om EU-valget. Det indeholder blandt andet dette format, hvor du får mulighed for at møde en række kandidater.

Her kan du møde Maria Pryds, som er et af Konservatives helt store politiske talenter.

Maria er 22 år, Stud.Scient.pol fra Københavns Universitet og er nr. 4 på listen for de Konservative til det kommende valg til Europa-Parlamentet.
I den forbindelse mødtes vi med Maria.


Har du læst?

Vi har snakket med en lang række andre kandidater. Dem kan du se og læse her.


Maria Pryds

Maria Pryds, Konservative


"Derudover tror jeg på atomkraft, for når solen ikke skinner og vinden ikke blæser, skal vi ikke acceptere at bruge sort energi." 

Hvorfor er EU-valget d. 9 juni vigtigt i følge dig?

“EU-valget d. 9. juni er enormt vigtigt, fordi de beslutninger der bliver truffet i Europa-Parlamentet, i høj grad påvirker vores hverdag. Det gælder alt lige fra hvilke kemikalier der må være i vores shampoo til hvordan vi sikrer, at vi kommer i mål med den grønne omstilling på europæisk, og dermed også dansk, plan. Så selvom Bruxelles kan føles meget langt væk, så er lovgivningen tættere på, end man lige går og tror.

Derudover er det også i et fælles europæisk samarbejde, vi kan løse store grænseoverskridende problemer, der strækker sig langt udover Danmarks grænser. Det er ikke bare vigtigt her og nu, men især for de kommende generationer.”


Maria Pryds

EU-valget får i forhold til folketingsvalget ikke nær så meget opmærksomhed. Derfor hører man tit, at nogen ikke føler sig “sat ordentligt ind” i den kommende folkeafstemning. Hvor ville du søge information, hvis du som borger stod med den udfordring?

“Jeg ville søge information hos Folketingets EU-Oplysning, da det er en troværdig kilde. Derudover ved jeg også, at Folketinget.dk har lavet en del YouTube videoer, der forklarer EU, dem synes jeg er værd at se! Meget nemt forståeligt indhold.”

Hvis du skulle fremhæve en af dine mærkesager. Hvilken og hvorfor? 

“Helt klart klimaet. Det er en enorm vigtig dagsorden, og jeg synes der mangler nogle perspektiver i debatten. Først og fremmest skal økonomisk vækst og grøn udvikling ikke ses som hinandens modsætninger, for vi har brug for vækst, så vi har penge til at omstille og blive grønnere. Derudover tror jeg på atomkraft, for når solen ikke skinner og vinden ikke blæser, skal vi ikke acceptere at bruge sort energi. Hvis jeg blev valgt til Europa-Parlamentet, så ville jeg kæmpe for, at vi de næste 5 år rykkede i en markant grønnere retning”

".. jeg nyder det og glæder mig til det for alvor bliver fuldt program i uger."

Hvad ser du mest frem til i din egen valgkamp?

“Jeg glæder mig mest til at komme ud og tale med vælgerne, for det er netop det demokrati, vores samfund bygger på. Hvis jeg bliver valgt, er min fornemmeste opgave at repræsentere dem, der har valgt at stemme på mig. Derfor er det også vigtigt at høre, hvad der er vigtigt for danskerne.”

Hvordan ser din egen hverdag ud pt. og frem mod valget?

“Den står på en hel masse debatter og fede EU-arrangementer! Når tiden ikke går med det, er det forberedelse til valgkamp – hvor skal plakaterne hænge, hvor skal vi nå rundt og dele flyers ud og alt andet i den dur. Der er en del der skal gå op under en landsdækkende valgkamp, men jeg nyder det og glæder mig til det for alvor bliver fuldt program i 3 uger!”

Og for dig rent personligt. Har du et forbillede eller noget du bliver særligt inspireret af?

“Hmm, jeg må nok sige en som Connie Hedegaard, der er konservativ og også har kæmpet for at sætte fokus på den grønne omstilling, så vi passer ordentligt på vores miljø og klima i Europa”.


”Finansieret med tilskud fra Europa-Nævnet. Ansvaret for indholdet er alene tilskudsmodtagers.”

EU VALG

Bliv opdateret på 5 min - hver uge!

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.