Landets mest ikoniske stormagasin, Magasin, er blevet solgt.

Køberne er den tyske familiejede koncern Peek & Cloppenburg. De overtager fra britiske Debenhams, der har ejet Magasin siden 2009.

»Vi er ovenud glade for langt om længe at have fundet en pålidelig og langsigtet partner i det familieejede selskab Peek & Cloppenburg. De har set og anerkendt vores potentiale og værdsætter vores 153 års erfaring og iværksætterånd,« siger Magasins økonomidirektør, Peter Fabricius.

Han tilføjer til Berlingske:

»Vores to brands har meget til fælles, og sammenlagt har vi i omegnen af 275 års erfaring som multi-brand detailhandlere. Nu ser vi for alvor frem til sammen med Peek & Cloppenburg at være med til at forme fremtiden for detailhandel.«

Køberne af Magasin, Peek & Cloppenburg-koncernen, driver omkring 140 P&C og Ansons butikker i 15 lande samt forskellige internationale onlinebutikker via datterselskabet Fashion ID.

Siden 2009 har Magasin været drevet som et uafhængigt selskab under paraplyen af den britiske stormagasinkæde Debenhams. Under familieejede Peek & Cloppenburg fortsætter Magasin som et uafhængigt selskab.

»Blækket er fortsat ikke helt tørt, og vi kan naturligvis endnu ikke helt løfte sløret for, hvad vi søsætter sammen med vores nye ejer. Men jeg kan fortælle, at vi som et fortsat uafhængigt selskab, og nu med solide tyske muskler i ryggen, fortsætter med at bygge videre på vores tre strategiske søjler: Stærke og inspirerende butikker fyldt med de mest elskede brands, et fortsat skandinavisk onlinefokus og et hjertevarmt kundefokus gennem endnu bedre omni-channel-oplevelser på tværs af alle kanaler,« siger Peter Fabricius.

Magasin, der blev grundlagt i 1868, findes syv steder i Danmark - blandt andet på Kgs. Nytorv i København og i Aarhus, Aalborg og Odense.

I januar viste det seneste årsregnskab fra Magasin, at coronakrisen ikke overraskende har sat sine spor i resultaterne.

Her faldt omsætningen med 288 mio. kroner og landede på 2,6 mia. kroner. Driftsresultatet (EBITDA) endte på 35 mio. kroner mod 173 mio. kroner året før. Samtidig er nethandlen i regnskabsåret vokset kraftigt og udgør nu 22 procent af den samlede omsætning.

Magasins historie

  • Magasins historie går tilbage til 1868, hvor Theodor Wessel og Emil Vett åbnede en forretning i Aarhus under navnet Emil Vett & Co. I 1871 lejede virksomheden lokaler i det daværende Hotel du Nord på Kongens Nytorv i København, som er den adresse, der i dag huser det største af Magasins stormagasiner i Danmark.
  • Frem til midten af 1990erne var selskabet bag Magasin kontrolleret af Emil Vetts efterkommere gennem Magasin du Nord Fonden.
  • I november 2004 blev koncernen solgt til et islandsk køberkonsortium, M-Holding, med selskabet Baugur Group i spidsen.
  • I februar 2009 gik Baugur Group i betalingsstandsning, og M-Holding blev overtaget af investeringsbanken Straumur.
  • I november 2009 blev Magasin købt af den engelske stormagasinkæde Debenhams for 101 millioner kroner.
  • I 2018 var Debenhams i stor økonomisk krise og satte Magasin til salg for to milliarder kroner.
  • I maj 2020 køber den tyske koncern Peek & Cloppenburg Magasin.

Tilmeld dig vores ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.