Hvis du ikke allerede kender Mads Berg, så kender du helt sikkert hans plakatkunst. Han er blandt andet manden bag de legendariske isskilte fra Hansens Is, Karamel Kompagniet, Tivoli plakater og meget mere.

Nu er den danske kunstner særligt udvalgt til at skabe plakatkunst for The Macallan. Mads Berg er udvalgt blandt kunstnere i hele verden, til at udforme 16 plakater for The Macallan med oplevelsesspektret i fokus og særligt dét at rejse og drømme sig væk.

Mads Berg

"..På trods af sin lange historie er The Macallan altid blevet omtalt som både innovativt og nyskabende indenfor f.eks. bæredygtighed."

The Macallan blev grundlagt i 1824 i det nordøstlige Skotland, og er et af de mest ikoniske spiritusbrands i hele verden. På trods af sin lange historie er The Macallan altid blevet omtalt som både innovativt og nyskabende indenfor f.eks. bæredygtighed. Derfor er det også en kæmpe cadeau til dansk kunst og reklame, at de har udvalgt Mads Berg.

Mads Berg er kendt for sin moderne art deco-stil og vintage-grafik, hvor illustrationerne i høj grad bærer præg af en stil, som omsætter klassisk plakatkunst til et moderne og tidløst look.

”Jeg arbejder med mange forskellige opgaver i bred forstand, og lader mig altid inspirere af hele puljen af historisk plakathåndværk, men forsøger også altid at få et moderne aspekt med. Hele idéen omkring The Macallan’s Quest-plakater var at inspirere til dét at drømme sig væk og hele mystikken omkring at opleve fremmede destinationer. Derfor var det også vigtigt, at ikoniske bygningsværker, personer eller andet, der relaterede til den pågældende destination, var repræsenteret. Netop genkendelighed er med til at vække folks sanser og i dette tilfælde inspirere til forskellige rejsemål og kulturelle oplevelser.”, fortæller Mads Berg.

dontt.dk vil senere bringe et større interview med Mads Berg. 

Preview:

Mads Berg The Macallan
The Macallan Mads Berg

Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.