Politisk kommentar, dontt.dk:

I dag fylder Alex Vanopslagh 30 år. Partilederen for Liberal Alliance har efter en del tumult fundet retningen, og bliver af både “egne” og kritikere rost for sit arbejde. Senest blev hans tale under folketingets åbning fremhævet og rost af Statsministeren. Vanopslaghs egen profil og tilstedværelse bliver stærkere og stærkere, på trods af at de gode meningsmålinger for partiet fortsat mangler.

Derfor bliver der også hvisket i krogene og leget med tanken; Ville han ikke have været en stærkere leder for Venstre? Venstre, som står til at tabe en stor del af sine mandater til næste valg…

Kort om:

Alex er far til Milton på 5 år. Hans fulde navn er Alex Dominique Vanopslagh, født i 1991 i Frankrig. Familien flyttede til Struer, da Alex var 5 år gammel. Han har en kandidat i statskundskab fra KU

Alex blev i 2014 formand for Liberal Alliances Ungdom, hvilket han var frem til 2016, hvor han også vandt DM i Debat. I 2017 blev han valgt til Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune. 

Lad det være ved gisningerne i dag, og dermed holde fokus på dagens fødselar alene. Vi tror på en stor fremtid i dansk politik for Alex. Han arbejder med/for de gode liberale værdier som maksimal frihed til borgerne, lavere skatter, og bedre forhold for landets virksomheder. Men vigtigst af alt, så har Alex fået den liberale helikopter ned i øjenhøjde. Han tror på det meningsfulde liv, hvor det ikke bare handler om at tjene en masse penge. Han har forståelsen for, at mindre skatter f.eks. også kan betyde mere tid med vores børn. Det behøver ikke at handle om “billigere bådepladser” som tidligere i partiet. Det klæder det nye Liberale Alliance. Han står op for ungdommen, (se hans seneste tale her.) og har fremlagt flere planer for fremtidens Danmark.

For det liberale Danmark er frihed et nøgleord. Venstre bruger det ligefrem som sit kampagneord. Men for Alex er frihed ligeså meget det ansvar, som man tager og har gjort sig fortjent til. Da vi sidste år bad Alex om at beskrive “Hvad er frihed for dig”?, svarede han følgende:

“ Frihed for mig er, at man tager noget ansvar på sig.

At man forpligter sig. Der hvor man finder mening i livet for sig selv, sine nære og det man tror på. Du gav selv et godt svar på det, da du fortalte mig om, at du afleverede din datter hver morgen i et roligt tempo. Det er en forpligtelse, man tager ud fra en frihed, man har skabt sig.

Mine forpligtelser er egne valg. Hvis vi ikke har forpligtelser, ender vi med at blive en tom skal.”

Vi spurgte dengang videre, hvilke “friheder” f.eks. danske iværksættere mangler?

Selvstændige og iværksættere har jo en høj grad af frihed. Jeg kunne forestille mig, at det er det, som er tiltrækkende. Du er herre i dit eget liv, du skaber din egen hverdag. Du er en selfmade man. Men du arbejder til gengæld også benhårdt, og har i manges tilfælde en lav indkomst i mange år. I efteråret spurgte jeg beskæftigelsesministeriet, da de havde besluttet at hæve kontanthjælpsloftet , fordi folk var ih og åh så fattige på kontanthjælp; “Hvor mange iværksættere tjener egentlig mindre end kontanthjælp?”. Svaret var en tredjedel. Det siger jo alt om frihed. De ser jo ikke sig selv som fattige. Men der er jo ingen på kontanthjælp, der føler sig frie. De har jo mistet troen på, at de kan noget, de har mistet initiativet. Så friheden kommer et eller andet sted fra, at du føler, at du kan gøre en forskel, slutter Alex Vanopslagh.

Der skal lyde et stort tillykke med de 30 år herfra. 

Stay hungry! 

.."Frihed for mig er, at man tager noget ansvar på sig."

Alex Vanopslagh


Har du læst?

Læs vores interview med Alex Vanopslagh fra 2020.
“Du skal have friheden til at tage ansvar”. Læs det her.


Creators

En ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.
Tilmeld gratis her.