Les Deux lancerer et nyt collab med et amerikansk kultmærke. 

Les Deux har i dag lanceret et nyt sneaker collab med amerikanske PRO-Keds, hvis ikoniske produkter stammer helt tilbage fra 1950´erne.
PRO-Keds startede som et reelt basketmærke, for så at blive populær i hip-hop kulturen. En ting er sikkert, du ser det altid på gaden i New York.
Samarbejdet bliver for alvor kick-startet i dag med en lille serie bestående af 4 sko. I den forbindelse tog vi en snak med Mathias Jensen, Kreativ direktør hos Les Deux.  

Hvordan passer PRO-Keds ind i Les Deux` univers?
For os passer det vildt godt ind. De er en fantastisk institution som har været en stor del af den amerikanske livsstil og en del af bybilledet i New York i mere end 4 årtier.
Derudover har de et super øje for æstetik og simplicitet uden at gå på kompromis med kvalitet, og det er noget at vi som brand kan spejle os i.

Fortæl os lidt om, hvordan sådan et samarbejde bliver en realitet?
I vores søgen faldt vi over PRO-Keds, som har en virkelig interessant historie, hvor de har bevæget sig igennem den amerikanske basketballkultur, for derefter igen virkelig at brage igennem som en del af starten af hele hip-hop kulturen. De var ganske enkelt for interessante til, at vi kunne holde os fra at kontakte dem, og heldigvis var deres kreative direktør Chris Bonenfant 100% med på idéen, og inden længe sad vi midt i designprocessen med dem i Boston. De havde et kæmpe arkiv med både silhuetter og kvaliteter men også det billedmateriale de havde fra 80erne og 90erne var helt fantastisk.

Kollektions 4 sneakers. PRO-Keds x Les Deux

PRO-Keds er et af de mest legendariske amerikanske skomærker. Hvordan mærker man det?
Set fra vores side så har amerikansk mode en helt tydelig sportsinspirationskilde i stort set alt, de laver. Dette – kombineret med deres lyst til at presse grænserne – gjorde, at vi fik nogle sindssygt gode snakke, og vi blev udfordret på vores normalt mere minimalistiske og skandinaviske rene linjer og design. Så det skandinavisk stilrene og det sporty Amerika har her skabt noget nyt fra vores begges sider, og vi er endt med et produkt vi alle er stolte af.

Når det er sagt er der naturligvis stadig mange mennesker derud som ikke aner hvem PRO-Keds er, men det kan vi jo lave om på.

Fortæl lidt om den sko i har udviklet, som kommer i 4 farver, ikke?
Helt konkret kommer vi med en minikollektion bestående af fire par sko, fordelt på to modeller.
Deres klassiske Royal-Lo, som en er elegant og easy-to-wear kanvas sneaker med gummi detaljer, den har vi lavet i en råhvid og uvasket version og i en dyb mørkegrøn version. Dernæst har vi arbejdet med deres ikoniske Royal Plus som er en ruskinds sneaker med et lidt mere diskret udtryk. Den kommer i grå-blå og i lys brun ruskind med gummi detaljer.

Samarbejdet bliver lanceret i dag, og der afholdes i den forbindelse et event i Les Deuxs butik på Gammel Kongevej. Du kan læse mere om det her. ( Fri øl og burgers. ) 

PRO-Keds har et øje for æstetik og simplicitet

Mathias Jensen, Les Deux