Lars Berendt – En del af det største, er titlen på den bog, hvor DBU´s kommunikationschef gennem 23 år fortæller ( som den første nogensinde fra topledelsen ) om Dansk Boldspil-Union indefra og giver et vanvittigt interessant indblik i relationerne mellem de højt profilerede fodboldspillere/ledere og medierne.

Det er selvfølgelig en af grundene til, at vi på Dontt.dk synes, at det er en interessant bog. Men der er andre grunde til, at vi har valgt at give den spalteplads. Bogen beskriver også den udvikling, som samfundet har været igennem. Vi taler om en mand, som har været med hele vejen fra, da internettet kun var kendt som The World Wide Web, og sociale medier var helt ukendte begreber, til de i dag er blandt de mest dominerende.

Da Lars Berendt startede i jobbet var DBU´s kommunikationskanaler pressemeddelser via telefaxen, det ugentlige nyhedsbrev, som blev sendt med posten samt et medlemsblad / årsberetning. Vi behøver næppe at beskrive yderligere, at mediebilledet har ændret sig:)
Det skal dog siges, at bogen ikke er en kommunikationsfaglig bog, men er du både fodbold- og kommunikationsinteresseret, så er bogen virkelig et must read.
Du bliver taget med ind i miljøet helt tæt på landsholdet, journalister og forbund. Du kommer blandt andet helt tæt på følgende sager:

– Ricardos forhold til pressen
– Laudrup brødrene der melder fra til landsholdet
– EM 1992
– Bonus og mælkekonflikt
– Fra Bosse til Morten. To meget forskellige trænere og kulturer.
– Baneløberen
– Presseboykot
– Twittergate
og mange andre.

Bogen bruger ikke meget krudt på den sidste tid i DBU. Man kunne have forventet nogle hård ord mod nuværende DBU-direktør Claus Bretton Meyer, men Lars Berendt er meget neutral og nøjes med at berette om de sidste par dage. Men man fornemmer alligevel, hvor kluntet Bretton Meyer er i både i sine handlinger og kommunikation. Men det er næppe nogen stor nyhed?

Vi vil ikke røbe for meget, men man oplever en ekstrem loyal mand overfor sine nærmeste. Der er ingen tvivl om, hvor højt respekteret Lars Berendt er for sit arbejde, blandt de helt store i Dansk fodbolds historie.

Vi smider 5 / 6 stjerner efter bogen. Det kræver, at du er bare lidt fodboldinteresseret, men er du både fodbold- og medieinteresseret, så løøøb ned i din boghandel.

Du har mulighed for, at læse et uddrag af bogen her.

Og du kan købe bogen i din boghandler for 299,-

Bogen “En del af det største” udgives på forlaget Lindhardt og Ringhof.

Om Lars Berendt: 
Kommunikationschef i DBU fra 1991 til 2014.
Han blev i 1994 tilknyttet FIFA og i 1996 UEFA og fungerer fortsat som mediechef for begge forbund, senest ved VM i 2014, EM 2016 samt Champions League og Europa League.
Lars Berendt er i dag selvstændig kommunikationsrådgiver, bestyrelsesmedlem og foredragsholder.