”Vi har arbejdet virkelig længe for at realisere lanceringen af vores første jeans. Det har taget utallige forsøg at ramme den helt rigtige fornemmelse og et moderne, klassisk look i materialet, som vi har udviklet fra bunden af udelukkende genanvendte fibre.”

Således beskriver Christoffer Bak, co-founder af Shaping New Tomorrow deres seneste produktnyhed. Det kommer vi tilbage til. For i dag åbner Shaping New Tomorrow en ny butik i København. De flytter fra Pilestrædet til Købmagergade i endnu større lokaler. Det bliver faktisk den største af alle 10 Shaping New Tomorrow butikker.

I den forbindelse mødtes vi med Christoffer i går aftes i den nye butik i København, dagen før den store åbning!

Shaping New Tomorrow

De 3 founders af Shaping New Tomorrow. Vi talte med Christoffer Bak (tv.). De to andre er Kasper Ulrich i midten og Christian Aachmann th.

"Vi vil skabe fremtidens bedste shoppingoplevelser, og give vores gæster gode oplevelser."

Christoffer, Hvorfor har I valgt at rykke fra Pilestrædet til Købmagergade?

“Det handler primært om plads. Både i m2 og i udnyttelse. Butikken i Pilestrædet var vores bedst besøgte butik i Danmark, men arealmæssigt var det den mindste. Det får vi gjort op med nu. Et af mange eksempler er vores prøverum. I den gamle butik havde vi 4 prøverum. Det var simpelthen for lidt. I den nye butik har vi 9. En stor del ved at gå i fysiske butikker er at prøve tøjet. Derudover kommer der flere mennesker forbi på Købmagergade. Så vores tilstedeværelse er mere tydelig for københavnerne og selvfølgelig også for de mange turister, der kommer i den ende af byen. Dermed skal butikken også ses som en gate-way til vores internationale vision.”

Glade for København

Udefra set har det taget lidt længere tid end først antaget med at få gjort butikken klar. Åbningsdatoen er i hvertfald blevet rykket et par gange?

“Ja, det er rigtigt nok. Københavns kommune er åbenbart ikke altid lige lette at “bokse med”. Vi har lavet rigtig mange ændringer i butikken, som i øvrigt er den gamle Diesel butik. Vi har villet noget helt andet med det, og det har så åbenbart skullet tage sin tid. Men det vigtigste er, at vi er nået i mål og er klar til at åbne nu. Vi har også prøvet at åbne butikker under corona. Der kan man tale om udfordring. Vi tager det med et smil.”

Hvilken gade er det så, at I bliver en del af?

“Jamen Jon… Jeg tror sgu, at du ved mere om Købmagergade, end jeg gør.. haha. Men jeg kan jo godt mærke, at det er en gade, hvor der sker mange nye ting. Der er åbnet mange nye butikker omkring os, og det er generelt en travl gade. Der er jo mennesker hele tiden. På den måde stemmer det hele overens med vores overordnede mål for vores butikker. Vi vil skabe fremtidens bedste shoppingoplevelser, og give vores gæster gode oplevelser. Det kan vi i den her flotte butik, vi står i nu.”

Nu har I været fysisk til stede i København i 3 år! Hvordan går det her?

“Jeg er virkelig glad for vores butik i København. København var det første sted, vi åbnede udenfor vores hjemby i Aalborg, og lige fra starten blev vi taget rigtig godt imod. Det gælder stadig. Så det korte svar på dit spørgsmål er, at det går rigtig godt. Nu håber vi, at alle vores gæster bliver glade for den nye butik også. Vi har i hvertfald gjort os umage.”

Hvad er du mest tilfreds med i butikken ?

“Jeg elsker vores nye robot i vinduet. Det er første gang, vi prøver det. Så når der teknik indblandet, er man lidt spændt på, om det virker. Vores prøverum er helt vilde. De skal opleves. Men generelt vil jeg sige, at jeg er vildt glad for københavnerbutikken, og nu skal vi bare i gang her.”

Hvad skal der ske de næste dage her?

“Vi prøver jo altid at gøre det til en fest, når vi åbner. Vi deler lidt goodiebags ud til de første 100 i morgen, har drinks hele dagen og skruer lidt ekstra op for stemningen. Vi har ekslusive tilbud, som vi normalt ikke har, da vi generelt altid synes, at man gør en god handel ved at handle hos os.”

Christoffer Bak Shaping Jon Nedza dontt.dk

De perfekte jeans?

I sidste uge lancerede I for første gang i jeres historie jeans. Du sagde, at I havde arbejdet længe på det. Hvor lang tid er egentlig “længe”?

“Det er cirka 2 år.  Det har været en enorm proces, hvor vi er lykkelige over resultatet. Selv om du får vores velkendte komfort med 360 graders stræk, så har det i udviklingsarbejdet været ekstremt vigtigt for os, at vores jeans-kollektion rammer det velkendte denim-look uhyre præcist. Det synes vi, at vi er lykkedes rigtig godt med. Vores nyudviklede denimmateriale består i øvrigt af 98% genanvendte materialer.”

Du kan finde Shaping New Tomorrows nye butik på Købmagergade 19 A, 1150 København K.

Shaping New Tomorrow København

Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.