Når FC København fremover optræder i internationale sammenhænge hedder man fremover FC Copenhagen.

Det oplyste klubbens Director of Football Operations and International Affairs, Daniel Rommedahl i går.

Med over 200 internationale kampe, og tæt på fast deltager i europæiske gruppespil hvert år, så virker beslutningen da også helt naturlig.
Det er nok de færreste der har i forvejen har udtalt navnet anderledes, når man har talt med en engelsksproget.

"Vi har i dag officielt skiftet den danske version af "københavn" ud med den engelske version på alle officielle eksterne internationale platforme."

Daniel Rommedahl, FCKs Director of Football Operations and International Affair på Twitter

FCK oplyser følgende: 

F.C. København hedder fremover F.C. Copenhagen i UEFA-regi som en tilpasning til en mangeårig praksis i såvel klubben som udlandet.

Fredag besluttede vi at ændre den måde, vi omtales på i UEFA-regi, så den passer til den måde, vi selv har benyttet i mange år, bl.a. på den engelsksprogede del af vores hjemmeside.

Dvs at vi nu hedder “F.C. Copenhagen” på uefa.com, eller “Copenhagen” som UEFA nogle gange vælger at benytte, også for andre klubber, der officielt har fx FC, FK, BK el.lign. i klubnavnet. Desuden ændres UEFA-forkortelsen “KOB” til “CPH”.

Baggrunden er, at vi i forvejen stort set altid omtales som Copenhagen i udlandet, bortset fra de skandinaviske lande, der kender og bruger ordet København. Turistorganisationen “Wonderful Copenhagen” hedder jo fx heller ikke “Wonderful København.”

Herhjemme hedder vi stadig F.C. København, og det bliver vi ved med, og vi ændrer heller ikke logo eller andet.

Vi benytter dog anledningen til fremover også selv at skrive F.C. Copenhagen i vores engelske indhold og ikke FC Copenhagen, så der er sammenhæng mellem det danske og engelske klubnavn.

FOTO: FCK.DK

Som født københavnermedie følger vi FC København tæt. 50% af alle Dontt.dks læsere bor i København. ( 300.000 unikke/årligt ) Vi oplever altid stor interesse, i sær med emner / vinkler som sportspressen (normalt) ikke berører.