Den danske fodboldtræners firma og konsulentbureau Optima Football Consulting med base i London har i dag, på dontt.dk, præsenteret en ny satsning i form af et talentakademi for unge, ambitiøse mennesker, der skal være med til at analysere branchen og udvikle fremtidens fodboldklubber.

Stifter og ejer af Optima Football, Mads Davidsen:

“Jeg har siden januar måneds opstart af Optima Football fået mange henvendelser fra interesserede, der gerne vil være med og derfor stiftet dette akademi, hvor vi tager unge, ambitiøse mennesker ind, træner dem i konceptet og giver dem muligheden for at udfordre og videreudvikle elementerne frem mod at skabe bæredygtige fodboldklubber i fremtiden.

“Der er brug for nytænkning og en højere grad af videnskabelige velfunderede beslutninger i fodboldens verden, der ofte ender i følelser og usaglighed. Derfor er Optima Football Academy heller ikke en træneruddannelse, men en uddannelse i, hvordan fremtidens fodboldklubber strategisk og organisatorisk skal bygges op og drives efter bæredygtige principper”.

"Der er brug for nytænkning og en højere grad af videnskabelige velfunderede beslutninger i fodboldens verden."

Mads Davidsen

Mads Davidsen fortsætter:

“Derudover findes der rent motivationsmæssigt ikke noget bedre end at give erfaring videre til andre, hjælpe mennesker med at forløse deres potentiale og finde deres vej i livet. Det er personligt for mig en gave at få lov at bidrage med igennem Optima”.

Optima Football Academy har i første omgang taget fem unge mennesker under oplæring i form af: Simon Jensen, Jacob Svarrer, Adam Føns, Mathias Damgaard og Mickey Ølholm.

Stifter Mads Davidsen har både en civil cand.comm-udannelse, Mini MBA-lederuddannelse samt en baggrund som professional fodboldtræner med virke i Brøndby IF samt syv år i kinesisk fodbold, der blandt andet førte til et kinesisk mesterskab med Shanghai SIPG F.C. i 2018. En klub, han var med til at bygge op fra bunden som Teknisk Direktør.

I starten af 2019 flyttede Davidsen til London for at etablere og drive Optima Football Consulting, der i dag opererer på et globalt niveau og har kunder på tre forskellige kontinenter, heriblandt Brøndby IF i Danmark.