Interview med Katrine Lee Larsen, Founder af Copenhagen Cartel

I et interview tidligere på året, på dontt.dk, fortalte Katrine, at hun var allerisk overfor stilstand. Stilstand har der ikke været noget af for Kat og Copenhagen Cartel i 2021.

Her giver Katrine Lee Larsen et “helikopter-overblik” om året, og hvordan hun ser ind i 2022.

Læs vores tidligere interview med Katrine her. 

Hvordan har 2021 været for jer? 

Det har ærlig talt været det vildeste år nogensinde. Jeg fatter det stadig ikke helt, haha. Vi startede jo året, helt præcist d. 7. januar, med en national tv-optræden, det satte virkelig fart på. Jeg gik selv fuldtid d. 1. januar 2021 – og så har det bare været med 200 km i timen lige siden. I sidste uge gav jeg mig selv en udfordring. Jeg skulle skrive “100 sejre i 2021”. Jeg endte med at skrive +200 sejre ned på 30 minutter. Det har været et vildt år!

Hvilken udvikling i virksomheden er du mest tilfreds med?

Ved denne tid sidste år, var jeg stadig fuldtid hos Lunar. Da jeg gik fuldtid d. 1. januar 2021, let’s be honest, var Copenhagen Cartel lidt en hobbybiks (eller et passionsprojekt). Der var ikke så meget styr på selve forretningsdelen, hvorfor jeg valgte at få en partner ind. Anne Karina, som i dag både er medejer og COO. Hun har virkelig fået sat processer og strukturer op, som har gjort det muligt at skalere og vækste så vanvittigt, som vi har gjort. Vi er gået fra 0 ansatte til, at vi i dag er 10 på fuldtid. Har 380 kvm stor butik, showroom og kontor i hjertet af København. Vi havde i februar 2021 ingen forhandlere, i dag har vi +50 i både ind- og udland og har signet med nogle af de helt store for 2022, samt en distribution i Dubai. For et år siden anede jeg intet om forhandlere og wholesale, jeg vidste ikke engang, hvad forskellen på en margin og en markup var! Det har kun været muligt, fordi Anne Karina fik styr på de interne processer, fik optimeret og forhandlet, så vi rent faktisk har mulighed for økonomisk at tænke flere lag ind i forretningen, i stedet for kun online D2C. Vores rejse fra en hobbybiks til en reel vækst virksomhed med sorte tal på bunden og virkelig gode skaleringsmuligheder – i vores år 1 – det er jeg faktisk pisse stolt af.

Hvad har været den største udfordring? 

At få Anne Karina ind som partner har både været den bedste ting, jeg har gjort for Copenhagen Cartel (og mig selv), men det har også været en udfordring pludselig at skulle være to ved roret. Vi kendte ikke hinanden inden, men mødte faktisk hinanden igennem Christian Arnstedt. Anne Karina og Christian er barndomsvenner. Ved Christian og mit første møde spurgte Christian mig, hvad jeg troede, der skulle til for at opnå mine mål med Copenhagen Cartel. Mit svar var; en partner. Et par uger efter ringede han og fortalte om Anne Karina og opfordrede os til at tage en kop kaffe. Det blev til to (måske 3) flasker vin, og en mdr. senere underskrev vi kontrakten. I dag ville jeg ikke undvære hende for noget – men det har stadig været hårdt arbejde at få det til at fungere. Vi er fuldstændigt enige på et værdimæssigt grundlag og vi har begge et energi- og eksekveringsniveau på 1000. Men der stopper lighederne også. Vi er to vidt forskellige profiler med to vidt forskellige hjerner og måder at gøre tingene på. Fra den ene dag til den anden var hun den, jeg tilbragte størstedelen af min tid med, hende der var øverst på min opkaldsliste. Vi skulle bygge en virksomhed sammen, tage afgørende beslutninger (sammen!), lede sammen og udvikle et team sammen, og simultant i processen har vi også lige skulle lære hinanden at kende, både professionelt og privat. Det er jo i sagens natur en lidt unaturlig proces at gå fra at være komplet fremmede, som højst sandsynligt aldrig ville have krydset veje – til at skulle være hinandens numero uno – i alt. Der har været mange samtaler, som jeg ikke engang har haft med mine nærmeste veninder. Men ærligheden, kærligheden og menneskeligheden – det tror jeg har været grunden til, at vi er lykkedes som forretningspartnere. 

Solidt fundament

Hvad er det vigtigste, du har lært i år?

For mig personligt har den største udfordring været også at skulle tænke cashflow forecasts og bundlinje ind i forretningen. Som menneske, sådan helt grundlæggende, er jeg ikke motiveret af penge. Jeg er motiveret af impact. Men mit partnerskab med Anne Karina har lært mig, at for at være bæredygtige som brand og virksomhed og have størst mulig impact, så skal man også have en bæredygtig økonomi. Hun lokker mig tit med kage, toast eller andet, når vi skal tale tal.

Hvem har inspireret dig allermest i år?

Det er virkelig et svært spørgsmål! Det sidste år har jeg mødt et hav (no pun intended) af inspirerende mennesker. Alt fra passionerede ildsjæle, til store forretningsprofiler, som uden bekostning har givet mig et godt råd med på vejen. Så helt generelt, er jeg meget inspireret af alle, jeg har mødt det sidste år. Det har givet mig en kæmpe optimisme på fremtiden at møde så mange ildsjæle, som ligesom jeg, virkelig brænder for at gøre verden til et bedre sted. Det har også givet mig kæmpe motivation, at få råd og vejledning fra store profiler, som ser potentiale i Copenhagen Cartel.

Hvad er ambitionen for 2022? 

Vi har virkelig bygget et solidt fundament i 2021. Vi har lært vores målgruppe og værdikæde bedre at kende, og så har vi bygget et power-team. Så 2022 handler om vækst og fart, vi sænker ikke farten i 2022. Vi begynder også at sætte sejl mod nye markeder.

Hvad vil du gerne have mere tid til i 2022?

Komme lidt op i udkigstårnet. 2021 har jeg virkelig været på gulvet, en eksekverende kraft – men det har også været på bekostning af de lidt større tanker.


En ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Hvor kommer navnet "dontt.dk" fra?

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt”.

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at gøre dagens opgave”.