Jeg er allerisk overfor stilstand“. Sådan lød det i et tidligere dontt-interview fra Katrine Lee Larsen fra Copenhagen Cartel. Men det kommer til udtryk igen og igen. Der er fuld gang i udviklingen af virksomheden med de store bæredygtige ambitioner. Flere medarbejdere, nye partnerskaber og butik i lufthavnen for blot at nævne lidt siden vi sidste snakkede med Katrine. Vi tog, midt i sommerferien, en opfølgende snak med Katrine Lee Larsen, Founder & CEO i Copenhagen Cartel.

Katrine, hvordan har den første halvdel af 2022 været for Copenhagen Cartel? 

“Fuld fart på, som altid. Men jeg elsker det jo, og vil ikke have det anderledes. Fordi der konstant sker så meget, så føles Copenhagen Cartel nærmest som en ny virksomhed måned for måned – dog med samme Purpose og Mission. Men jeg er så pisse stolt af, hvor vi er som virksomhed, hvordan teamet har udviklet sig og alle de ting, vi allerede har udrettet og impactet. Så når jeg lige hopper op i helikopteren og kigger på de sidste 6 måneder, så er det helt vanvittigt, hvad der er sket. Jeg føler, at 1. januar er 2 år siden hahaha. Velkommen til startup verdenen!”

Hvor har I rykket jer allermest? 

“Selvom det lyder super kedeligt, så har vi virkelig fået styr på vores interne processer og operations, som reelt muliggør den skaleringsrejse, som vi står overfor nu. Det har været nødvendigt, da vores år 1 var fuldt ud kaotisk, og vi havde ikke det, der lignede 1 minut til at stoppe op, reflektere og optimere. Der handlede det udelukkende om at løbe hurtigt og så lære, mens vi løb. Men i år har vi haft fokus på at få ryddet op og ryddet ud og forberedt os på den internationalisering, som vi så småt er igang med.

Et andet område, hvor vi virkelig har rykket os, er på Team-siden. Vi startede 2021 med at være 3 mennesker, i dag er vi 18 (fuldtid og deltid). Det har virkelig været en fornøjelse at se, hvordan Teamet har udviklet sig, både som individer, men især kollektivt som Team. Som Founder er det noget af det, jeg finder allerstørst tilfredsstillelse i, netop når jeg pludselig opdager, at jeg er overflødig i nogle situationer og beslutninger, fordi det betyder, at Teamet har udviklet sig og er selvkørende – det gør mig glad og stolt. Jeg synes stadig, at det kan virke helt surreal, at der er 17 mennesker, som aktivt og frivilligt har valgt at arbejde hos Copenhagen Cartel, at arbejde og knokle, for den ide, vision og drøm, som jeg gik med, da jeg rendte rundt på stranden på Bali. Jeg bliver nogle gange helt rørt ved tanken, da jeg synes det er fantastisk og overvældende.”

Katrine Lee Larsen, Founder & CEO af Copenhagen Cartel.


Værdifuldt samarbejde med Ford

Hvad har udfordret jer mest?

“Listen af uendelige muligheder og evnen til at sige nej. Vi har sagt ja til alt for meget, og det har bidt os lidt i røven, da vi i slutningen af Q1 alle måtte indse, at vi allerede var ved at være lidt udbrændte, og det var simpelthen for tidligt på året. Så derfor er det, som jeg og teamet øver os allermest på lige pt.: At sige nej. Og virkelig være skarpe på at udvælge, hvilke projekter og aktiviteter vi bruger vores energi på. Da jeg lige startede Copenhagen Cartel, der havde jeg en ide om at for at blive succesfuld, så blev jeg nødt til at sige ja til alle de muligheder, der opstod, for tænk nu hvis de forsvandt igen. Jeg følte nærmest, at jeg var utaknemmelig, og dermed ikke havde fortjent succesen, hvis ikke jeg sagde ja til det hele og på den måde gav tilbage. Det, jeg så har erfaret, er, at det er ikke muligheder, man mangler, når man er en startup. Det er nærmest det eneste, der er konstant, men for at være succesfuld, så handler det nærmere om at være benhård til at prioritere og bruge sin tid rigtigt. Work smarter-mentaliteten, har været top of mind for mig de sidste 6 måneder og det har gjort, at vi har fokuseret vores indsats og får nu meget mere ud af de ting, vi laver. Men det er en work-in-progress, og ikke noget vi mestrer til fulde endnu.”

I lavede for nylig et samarbejde med Ford, som vi har beskrevet. Hvordan er det startet?

“Det startede med, at vi en helt tilfældig dag tilbage i foråret, blev ringet op af Camilla fra Ford. Ford havde fulgt med på sidelinjen, sat sig ind i vores værdier, og set at vi kørte rundt i en gammel varevogn, når vi faciliterede cleanups eller andre aktiviteter. Og ærlig talt, så stemmer det jo ikke overens med vores værdier at køre rundt i en gammel diesel-hakker, men som en lille startup, så er vores økonomi konstant begrænset. Så da Ford fortalte om deres netop lanceret, E-transit, en 100% elektrisk varevogn, var jeg jo total solgt. Da jeg så mødte vores kontaktpersoner, Camilla og Lene første gang, blev begejstringen kun endnu større. Udover at de er fantastiske mennesker, fandt vi hurtigt ud af, at vi delte både interesser og værdier – og så var det jo nærmest en no-brainer!”

Work smarter-mentaliteten har været top of mind for mig de sidste 6 måneder, og det har gjort, at vi har fokuseret vores indsats og får nu meget mere ud af de ting, vi laver.

Hvorfor valgte I netop Ford? 

Samarbejdet gav bare så meget mening og værdi for begge parter – og det er jo fundamentet for et godt samarbejde. Som udgangspunkt er det vigtigste for os hos Copenhagen Cartel at omgive os med ligesindede, som elsker havet lige så meget, som vi selv gør, og som ønsker at være med til at gøre en positiv forskel. Derfor er vi super stolte af vores partnerskab med Ford, som støtter vores kamp for en grønnere fremtid med 100 % elektrisk transport. For jo flere, der støtter vores mission, jo større forskel kan vi gøre. Samarbejdet muliggør, at vi kan komme rundt i landet og sprede vores budskab, facilitere endnu flere clean ups langs de danske strande og dermed kan fjerne mere plastik og affald.” 

En af jeres biler er blandt andet den nye Mustang. Har den levet op til forventningerne?

Den nye Mach-E Mustang var jo nærmest en bonus til samarbejdet og oprindeligt en personbil, som er bygget om til en lille varevogn, med plads til bikini-kollektionerne. Vi benytter den som en klassisk sælgerbil, når Copenhagen Cartel besøger nuværende og kommende forhandlere i hele landet. Og lige som E-transitten, så kører den som en drøm.” 

Hvad ser du allermest frem til i din sommerferie?

“Komme lidt væk fra hverdagen og have tid og rum til at tænke de lidt større tanker. Få nye input og perspektiver. Blive inspireret af random ting. Se nye steder og spise virkelig god mad. Og forhåbenligt få fyldt op på søvn-kontoen og ikke mindst til at have noget reel kvalitetstid med min kæreste.”

Hvor går ferien hen i år? 

“Jeg har én uges ferie og den går til Italien med min kæreste. Og som alt andet i mit liv, så er der fart på. Vi flyver til Milano og har lejet en bil, så kører vi direkte til Como et par dage og kommer ned i gear, videre til Piemonte hvor vi spiser og drikker, til vi falder om, videre til Monaco for lidt fest og farver og slutter af med en overnatning og en sidste omgang kulhydrater i Milano.”

Hvad er din “hemmelige” sommerlast i år?

“Jeg har virkelig spist mange flere is i år, end jeg plejer. Har nærmest haft en ustoppelig craving. Forleden aften kl. 22 havde jeg bare så meget lyst til en softice og fik lokket min kæreste til at tage en Viggo direkte ned til Vaffelbageren i Nyhavn hahaha, jeg kan varmt anbefale en softice med guf på toppen. Vi har endda købt en mini-kummefryser på kontoret, som lige pt. udelukkende indeholder is!”

Hvad skal du nå at få læst/lyttet til i ferien?

“AK, som er COO i Copenhagen Cartel har givet mig bogen “How to avoid a climate disaster” af Bill Gates, den skal jeg have læst. Så lytter jeg lige nu til e-bogen “Building a story brand” af Donald Miller. Derudover hører jeg altid min yndlingspodcast “A Seat at the Table”, som altid giver mig smil på læben og ikke mindst nye perspektiver – varm anbefaling herfra.”

Hvad er det vigtigste, du skal i gang med på kontoret efter ferien?

“Vi har de seneste par måneder været igennem mange strategimøder og workshops i forbindelse med vores internationalisering, og jeg glæder mig til at få alle de initiativer og beslutninger ud at leve. Helt konkret, så åbner vi vores 2. Flagship butik, mens jeg er væk. Men heldigvis ligger den i Københavns Lufthavn, så når jeg tager afsted er den endnu ikke åbnet, men når jeg lander, så kan jeg lige slå et smut forbi og sige hej, da vi åbner d. 25 juli. Det har været et af de større projekter den sidste tid, og det bliver så spændende at se, hvordan den performer. For mig personligt, er det en kæmpe milepæl og stadigvæk lidt uvirkeligt, at vi nu åbner en butik i Lufthavnen. Havde du spurgt mig 1. januar, så havde jeg grinet. Men det er jo det, jeg elsker ved at arbejde med Copenhagen Cartel; alt er muligt og alt kan ske på blot 6 mdr..”


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.