Hvordan har 2015 været for dig?
Forud for 2015 havde jeg en masse forventninger til hvad det år skulle indebære for mig. Jeg var på mange måder nået til ”det næste skridt” i forhold til mange store beslutninger i livet, men det endte med at blive noget helt andet.  Det har været lidt ligesom den der rutschebanetur i Tivoli, der starter rimeligt meget op ad bakke, men så kommer suset og kriller i maven mens det går nedad og til sidst føles det som om at det hele er gået alt for stærkt. Jeg blev single. Jeg står stadig op kl. 4 hver morgen. Jeg har fået lidt flere grå hår og et par rynker ekstra. Jeg har sat mig overordentligt godt ind i renter og lån. Jeg lærte at være fjernsynsvært. Jeg begyndte at spille squash. Jeg fik en kæreste.

Hvem/Hvad har inspireret dig mest i 2015?
Jeg er meget imponeret over de mennesker, der får ting til at ske. Mennesker som tør tage chancer, tør kaste sig ud på dybt vand og som tør forfølge drømmen, hvad den så end er lavet af. Når man tør noget, er det også fordi man vil noget. Jeg kan mærke en gnist i dem, der sætter noget på spil, for at få deres største drøm til at gå i opfyldelse. Det kræver tid, sved og tårer og overordentligt meget hårdt arbejde. Min kæreste er et af de mennesker, der er lavet af det stof, og det er helt enormt inspirerende.

Hvem går årets største julehilsen til?
Mine kollegaer på Go’ Morgen P3. De har været min forlængede familie, der har støttet mig i en opbrudstid. De kender mig bedre end de fleste, de ser mig hver morgen kl. 5 når jeg endnu ikke kan formulere en hel sætning førend de første par kopper kaffe har gjort sin virkning. Jeg har rejst med dem, jeg har delt mine inderste tanker med dem. Det er meget prisværdigt at have så gode kollegaer, som i virkeligheden er meget mere end det.

Hvad er henholdsvis den bedste og værste juletradition i din familie?
For første gang nogensinde skal jeg ikke holde jul hjemme i Odense hos min familie. Det bliver i sig selv voldsomt underligt, for jeg er jo vant til den Vadgaard’ske måde at gøre tingene på. Vi plejer at få urimelig god gås og de bedste brune kartofler på denne jord. Min onkel er økologisk landmand, råvarerne er i orden. Min mor og min moster er begge forrygende i et køkken; maden er altid perfekt. Til gengæld plejer vi at bruge flere timer på hele gaveræset, og det kan godt føles som om min sjæl er blevet suget ud og overtaget af spøgelset for forbrug efter sådan en gaveseance.

I år skal jeg tilbringe julen i Australien. Jeg forestiller mig at den skal fejres fra morgenstunden med bikini, barbecue og bajere. Det er ok ikke at ha’ kulde, sjap og juletræ. Bare lige denne ene gang.

Hvad ser du frem til i 2016?
Jeg vil gerne lave mere fjernsyn. P3 Guld var en stor og intens oplevelse at være vært på. Det lyder måske som en kæmpe kliche, for hvilken radiovært er ikke skiftet over til tv før eller siden. Radio er min første kærlighed og vi har haft et langt, trofast forhold i mere end 10 år. Men nu har jeg også lyst til at eksperimentere med tv. Hvem ved hvad det ender med? Jeg aner det ikke, og det er sådan et år jeg forestiller mig 2016 bliver på alle fronter. Det er uvist og jeg prøver at holde forventningerne på et minimum. Jeg håber, at jeg kan være lidt ligesom de mennesker, som inspirerer mig. Dem der tør sige deres mål højt og gå efter det. Kom an 2016.

God Jul, kh Signe