Podimo kan i dag offentligøre en Serie B-investering på 514.000.000 kr. (USD78 millioner). Den danskstiftede platform for podcast og lydbøger vil bl.a. bruge investeringen til mere eksklusivt indhold fra øverste hylde, flere ansættelser og større markedsandele. Og så går Podimo efter at rykke ind på yderligere 3-4 nye markeder i 2022.

Stifter og CEO, Morten Strunge fortæller til dontt.dk:

Podcast- og lydmarkedet er i massiv udvikling og forventes at vokse til over 50 milliarder US dollars over de næste fem til seks år. Med vores strategiske fokus på lokalt indhold, et fantastisk team og vores bæredygtige økosystem står vi stærkt positioneret til at få fat i en væsentlig andel af dette marked. Med den nye investering kan vi udvikle og producere endnu mere originalt og eksklusivt kvalitetsindhold fra nogle af de mest spændende og vigtige stemmer. Det vil både tiltrække flere brugere og skabe større udbetalinger til podcasterne.


Om Podimo

Podimo blev grundlagt i København i 2019, hvor det startede som en platform for podcast.
Siden september 2019 har Podimo også givet adgang til lydbøger, og i juni 2021 åbnede børneuniverset Podimo Kids.

Podimo er i øjeblikket tilgængelig i Danmark, Tyskland, Spanien, Norge og på tværs af Latinamerika med kontorer fordelt i København, Berlin, Barcelona, Madrid, London, Amsterdam, Mexico City, Oslo og Vilnius. 

Podimo blev grundlagt af Morten Strunge, Nikolaj Koppel, Sverre Dueholm, Andreas Sachse og Eva Lægdsgaard.


Massive investeringer i endnu mere dansk indhold

Alene i år har Podimo fordoblet mængden af indhold på platformen uge efter uge, og i dag har medlemmer på tværs af markederne eksklusiv adgang til over 950 originale titler. 

”Vi har udviklet os til at være et full-service indholdsproduktionshus, og nu vil vi ud til endnu flere danskere, som skal både inspireres og udfordres af lydformater af højeste kvalitet,” siger medstifter og CCO Nikolaj Koppel og fortæller: 

”På hjemmebanen her i Danmark vil vi snart offentliggøre en række nye, markante navne og shows, der bliver startskuddet på en endnu bredere indholdsportefølje i starten af det nye år. Og der er mere på vej.”

Investering er båret af store ambitioner

Serie B-investeringen på de 514.000.000 kr. er ledet af 83North og Highland Europe med deltagelse af eksisterende investorer Chr. Augustinus, Heartcore, Saban Ventures, Headline og Possible Ventures. Alle deler Podimos ambition om at levere den bedste podcast- og lydoplevelse for både podcastere og lyttere verden over.

“Podimo har trukket mange lyttere til platformen, og de har bevist, at deres bæredygtige model fungerer i flere lande. Nu er tiden inde til at åbne nye markeder og accelerere væksten i de eksisterende,” siger Arnon Dinur, partner hos 83North.

“Lydformatet er spændende og genstand for stor konkurrence, men få er kommet så langt som Podimo. De har på kort tid bevist, at de er markedsledere i Europa for abonnementstjenester indenfor korte og lange lydformater på lokale sprog,” tilføjer Fergal Mullen, partner hos Highland Europe.

Podimo har i dag 112 ansatte fordelt på kontorerne i København, Berlin, Barcelona, ​​Madrid, London, Amsterdam, Mexico City, Oslo og Vilnius. 


En ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.


Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt”.

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at gøre dagens opgave”.