Et af Bornholms mest hypede og populære hoteller er blevet solgt. Hotellets blanding af Karen Blixen og Indiana Jones overlevede “nyhedsinteressen”, og hotellet fik etableret sig, hvilket stor interesse fra udlandet beviser. Men nu skifter hotellet ejere. Hotelparret Martin Ramstrup og Mette Tiensuu har nemlig solgt The Falcon Hotel i Sandvig på Bornholm. De renoverede hotellet totalt i 2019, men nu har de altså lidt overraskende valgt at give stafetten videre. dontt.dk har fulgt hotellet siden starten, og vi har det blandt vores anbefalede hoteller i “Bornholmerguiden” som alene i år er blevet besøgt af over 300.000 (Du finder guiden her.).

Derfor var det oplagt at ringe til Mette Tiensuu, som er direktør for hotellet (i hvert fald et par dage endnu).

Mette, vi blev overraskede, da vi hørte, at I havde solgt. Havde I selv set den komme?
“Som eventyrere har vi altid vidst, at vi ikke skulle drive hotellet for altid. Vi tror på, at hver gang nogen kaster sig ud i et eventyr, så viser det andre, at drømme er opnåelige. Det vil vi gerne vise vejen for, og derfor skal vi videre nu.”


Martin Ramstrup og Mette Tiensuu.


Har I selv stået for processen?
“Vi har sammen med vores advokat stået for hele processen selv, ja.
Det har været spændende selv at stå for det. Man lærer virkelig meget af sådan en proces. Hele salgsprocessen har været stor læring i sig selv og det har været en god måde at afslutte vores Falcon-eventyr på.”

Var det svært? Du har jo aldrig lagt skjul på, at det var et hjerteprojekt.
“Som iværksætter tror jeg, at man skal passe på med ikke at blive for sentimental. Det må ikke stå i vejen for noget. Man skal ikke lukke ned for sit hjerte, men det må ikke blive en hæmsko.”

Er det en god forretning for jer at sælge nu?
“Jeg tror, det er svært at spå om. Måske havde det været en bedre forretning at sælge om 10 år. Men det har været en god forretning for os nu og her.”

Hvad skal der helt konkret ske med hotellet nu?
“De nye ejere har besøgt hotellet og er vilde med det. Det betyder meget. De har købt ideen, som vi har skabt. Nu skal de selv udvikle det videre, men jeg er rigtig glad for, at det skal køre videre med dem.”

Hvem er de nye ejere?
“Jeg fortæller det til dig snart. Meget snart.”

Hvornår besluttede I jer for det? 
“Tankerne har selvfølgelig været der i noget tid, men den endelige beslutning.…(lang pause…) det er vel kun 2-3 uger siden. Forhandlinger kan jo gå i stå, og vi var på ingen måder desperate. Vi elsker vores hotel, det vi har osv. Det var fordi det var de rigtige folk, konstellation og pris, at vi vælger nu.”


"..det kan betale sig at turde at skille sig ud. Man skal ikke være bange for at gå helt ud til kanten."


Hvad er det vigtigste, du har lært professionelt? 

“At det kan betale sig at turde at skille sig ud. Man skal ikke være bange for at gå helt ud til kanten. Folk savner personlighed. At man kan mærke, hvad meningen med forretningen er. Det er her, at vi som forretningsfolk skal udvikle os. Hvad er vores værdier og så løbe efter dem.”

Kunne du forestille dig, at I startede et nyt hotel? 
“hmm, altså jeg kunne godt forestille mig at lave et hotel mere, men måske helst lave det for andre. Jeg elsker at skabe, indrette og lave en historie, hvor man kan inddrage mennesker, virksomhed og bygninger, som vi har gjort her. Men nu holder vi først noget ferie, og så kigger vi os lidt omkring og ser, hvad livet giver af muligheder. Men vi bliver boende på Bornholm. Det er vores hjem. Nu holder vi lidt ferie og så må vi se hvad fremtiden bringer.”

Til sidst, hvilket højdepunkt står klarest for dig med eventyret Hotel Falcon? 
“Det var en helt ny stil som aldrig var set før. Så da vi åbnede hotellet og kunne mærke begejstringen. Det står egentlig stadig som mit højdepunkt.”


Hotel Falcons flotte facade, som ligger ud til vandet på Nordbornhorm.


Tilmeld gratis!

Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her.
En ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration.